2024. április 24. - György

Cégvezetők fizetései forintban

A többségi önkormányzati tulajdonú cégek felsővezetői átlagosan havi bruttó 500-900 ezer forintos keresnek; a legmagasabb fizetés 1,2 millió forint - derül ki az MTI helyi tudósítói által összegyűjtött, kedd délutánig nyilvánosságra hozott adatokból.
2009. szeptember 15. kedd 21:16 - HírExtra


A Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatójának havi bruttó alapbére 969.100 forint, végkielégítésként 12 havi átlagkereset illeti meg. A marketing- és szolgáltatási igazgató alapbére havonta bruttó 550.000 forint.

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. ügyvezető igazgatójának havi bruttó alapbére a cég honlapján közzétett adatok szerint havonta 557.500 forint, továbbá a háromtagú igazgatóság elnökeként - a két igazgatóval azonos nagyságban - havonta 136.000 forint tiszteletdíjban részesül. Ezen felül - feladatkitűzés alapján - a bér arányában maximum 100 százalék éves prémium illeti meg.

A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatójának alapbére havonta bruttó 589 ezer forint, a prémium az éves alapbér maximum 100 százaléka lehet. A Kaposvári Víz és Csatornaművek Kft. ügyvezető igazgatója havonta bruttó 588.300 forintot keres, a feladatteljesítéshez kötött prémiuma az éves jövedelemének maximum 100 százaléka lehet. A gazdasági vezető bruttó havi jövedelme 450 ezer, az értékesítési vezetőé 301 ezer forint. Előbbi prémiumának maximuma az éves jövedelemének 80, míg utóbbié 50 százaléka.

A kaposvári önkormányzat tulajdonában lévő Kapos Televízió és Rádió Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatójának alapbére havonta bruttó 408.500 forint. A Somogy Megyei Önkormányzat honlapján található adatok szerint az önkormányzati tulajdonú Somogyi Média Kft. ügyvezetője havi 100 ezer forint megbízási díjat kap.
A Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a cég honlapján közzétett adatok szerint havonta 890.400 forint bruttó fizetést kap, ezen felül prémiumként éves alapbérének 90 százaléka fizethető ki neki, ha a társaság üzleti terve teljesül.

Békésben a megyei önkormányzat már hétfő este feltette a honlapjára a többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok vezetőinek javadalmazását. E szerint a vállalatok vezetőinek havi juttatása általában bruttó 300 ezer forint. A végkielégítések összegéről a táblázat nem tudósít.

A békéscsabai városi vagyonkezelő cég vezetője havonta 492 ezer forint díjazást kap, prémiuma a személyi alapbér 75 százaléka. A város másik társaságának, a Vállalkozói Centrum Kft.-nek a vezetője havonta 566 ezer forintot keres.

A Nógrád megyei Balassagyarmaton kedd délután még nem hozták nyilvánosságra az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek bérezési adatait.

Salgótarjánban nyolc önkormányzati tulajdonú társaság közül kedden egyelőre csak három cég adatai váltak nyilvánossá a honlapokon. A Salgótarjáni Csatornamű Kft., valamint a Salgótarján és Környéke Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója 552 ezer-552 ezer forintos megbízási díjat kap havonta a két cég vezetéséért.

A célfeladatok maradéktalan teljesítése esetén legfeljebb 3 havi megbízási díj fizethető ki mindkét cégnél, illetve 6 havi megbízási díj illeti meg a határidő letelte, a kft. jogutód nélküli megszűnése vagy a megbízó egyoldalú intézkedése esetén. A Tarjánhő Kft. - amely még az osztályvezetők bérét is feltette internetes oldalára - ügyvezető igazgatója 500 ezer forintot keres havonta, emellett évi 700 ezer forint béren kívüli juttatásban részesül. A prémiumfeladatok teljesítése esetén legfeljebb 3 havi alapbérét kaphatja meg, munkaviszonya megszűnése esetén pedig 6 havi alapbérének megfelelő végkielégítés illeti meg.

Az észak-borsodi kazincbarcikai gazdasági társaságok - a Barcikai Ipari Park Kft., az Arborétum Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. - közül az ipari parkot működtető társaság tette fel kedd délutánig vezetőinek javadalmazását honlapjára. Az ügyvezető alapbére bruttó 460 ezer forint havonta, kap évi 100 ezer forintnyi cafeteriát és jár neki személygépkocsi-használat.

Nyíregyházán január elsejétől visszamenőleg nyolc évre nyilvánosak az önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőinek juttatásai, és az érintett társaságok saját honlapjára is felkerülnek az adatok. A térségi hulladék-gazdálkodási kft. vezetőjének jelenleg 400 ezer forint a havi keresete. A nyíregyházi közterület-fenntartó, valamint a városüzemeltetési kht. igazgatója pedig 130 ezer forintot keres havonta.

A nyíregyházi vagyonkezelő kft. vezetője bruttó 470 ezer forintot kap, ugyanennyi a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatójának a bére is - ez a két legnagyobb fizetés az önkormányzati cégeknél a városban. Ami a cégvezetők prémiumait illeti, a nyíregyházi önkormányzat tájékoztatása szerint az összeg legfeljebb a bér 100 százaléka lehet előírt pluszfeladatok teljesítése esetén.

A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója havi bruttó 840 ezer forintot keres, prémiuma az éves alapbér 100 százaléka. A Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója havonta 767 ezer forintot keres bruttóban, sikerdíja az éves fizetés 100 százaléka lehet. A miskolci hőszolgáltató kft. első emberének 924 ezer, a miskolci vízművek igazgatójának 600 ezer forint bruttó havi alapbér jár, a többi cég vezetője pedig nagyjából 500 ezer forintnyi fizetést kap.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz tartozó Kenézy Gyula Kórház Kft. ügyvezetője havi 100 ezer forintos megbízási díjat kap, az orvos-igazgató fizetése havonta bruttó 400 ezer forint, amelyhez 250 ezer forint póték jár. Az ápolási igazgató havi bruttó alapbére 405.800 forint, és 236 ezer forint pótlékot is kap. A Megyegazda Nonprofit Kft. ügyvezetőjének alapbére bruttó 545 ezer forint havonta. A Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője bruttó 550 ezer forintot keres, ugyanennyit kap a Bihari Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. igazgatója.
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását