2024. június 11. - Barnabás

35 éve az Opera színpadán

A Figaro házassága kedd esti előadása előtt köszöntik a Marcellinát éneklő Ötvös Csillát a dalszínház színpadán abból az alkalomból, hogy 35 éve tagja az együttesnek.
2009. szeptember 14. hétfő 18:55 - HírExtra
Mint azt a Bartók-Pásztory-díjas szoprán az MTI-nek hétfőn elmondta, jó érzésekkel és sok szép emlékkel lép ki kedden este is az Ybl-palota színpadára. Elégedett a pályájával, sajnálja azonban, hogy ezen az ünnepi esten nem énekelheti el Marcellina áriáját, amelyet a mostani felújításban - az előadás hosszúsága miatt - kihagynak.

Ötvös Csilla, aki hétfőn reggel érkezett haza Berlinből, ahova egy beugrásra hívták meg, elárulta, hogy az évad folyamán két saját kiadású CD-t jelentet meg, az egyiken operaáriák, a másikon operettdalok hallhatók. Mint megjegyezte, ez az ő "nassolása" - nincsenek luxuskiadásai.

Operaházi munkája mellett a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában magánéneket tanít, növendékei közül többen kerültek az operaházba, az operettszínházba, musicalprodukciókba. Három és fél évtizedes pályafutása tanulságának tartja, hogy az éneklés mellett a mozgást és a színészi készségeket egyaránt fejleszteni kell - ezt adja tovább külföldi, főként spanyolországi kurzusain is.

Ötvös Csilla a Zeneakadémia elvégzése után a Magyar Állami Operaházhoz szerződött. A Magyar Televízió Zenés tévészínház című műsorfolyamában több főszerepet játszott Melis György, Gregor József, Korondy György és más jelentős művészek oldalán, ezek közül a legemlékezetesebb Rossini A sevillai borbély című alkotása volt Szinetár Miklós rendezésében.

Játszott a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon A víg özvegyben, a Hilton Szálló Dominikánus udvarában például Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperájában. Kacsóh Pongrác János vitézében Iluskát és a francia királylányt is alakította.
Spanyolországi kitüntetései mellett munkásságát 1992-ben Bartók-Pásztory-díjjal ismerték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását