2024. május 22. - Júlia, Rita

Szijjártó: a költségvetést vissza kellene vonni

Egyetlen döntést kellett volna bejelentenie Bajnai Gordonnak a szocialisták tanácskozásán: a pénteken benyújtott hazug, felelőtlen és rendkívül veszélyes költségvetés azonnali visszavonását - így reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MSZP szombati politikai évadnyitóján elmondott kormányfői beszédre.
2009. szeptember 12. szombat 14:47 - HírExtra
Ez a tervezet nemcsak a következő egy évre, hanem a jövőre is veszélyt jelent - szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette: a tervezet "elfogadása teljes pénzügyi összeomlást hozhat, következménye az lesz, hogy leáll az egészségügyi rendszer, az önkormányzatok pedig országszerte működésképtelenné válnak".

Szijjártó Péter megismételte pártja álláspontját: "elég a megszorításokból, elég az embereket mindenükből kiforgató szocialista politikából! Felszólítjuk a kormányt, azonnal vonja vissza ezt a költségvetést, és végre álljon félre a változás útjából!"

A Fidesz szóvivője azután adott ki közleményt, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP szombati politikai évadnyitóján a pénteken benyújtott költségvetésről beszélt. A kormányfő szerint a jövő évi költségvetést nehéz lesz szeretni, de érteni lehet.

A miniszterelnök azt mondta, hogy aki érti a 2010-es költségvetést, az támogatni is tudja. A büdzsé nem a szív, hanem a fej költségvetése, de nem vádolható szívtelenséggel - fogalmazott. A költségvetés csak a válsággal szemben kérlelhetetlen, a nehéz helyzeten lévők iránt - amennyire az ország helyzete engedi - szolidáris - tette hozzá.

Bajnai Gordon leszögezte: a válságkezelő program, a válságkezelő költségvetés szigorú betartása kell ahhoz, hogy a válság után Magyarország újból Kelet-Közép-Európa élmezőnyébe kerüljön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. szeptember 12. 16:00
MENJENEK A FENÉBE GYURCSANY BAJNAI DE A FIDESZ IS ORBÁN ALATT NEM A LOPÁS RABLÁS MENT ŐK NEM MSZMP PÁRTKATONÁK KÖLYKEI APJUK MINDNEK BESUGO VOLT MORVAI NEM KISZ TITKÁR VOLT BALO GYÖRGY A FÉRJE NEM ROZSA F DIJAS KOMCSI ÉS ŐK MENTIK MEG A MAGYAROKAT A KOMCSIKTÓL RŐHEJ
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását