2024. április 29. - Péter

Ismét Szocexpo

2009-ben másodszor kerül megrendezésre a tavaly nagy látogatottságot és szakmai elismerést kivívott Szociális Expo.
2009. szeptember 11. péntek 12:16 - HírExtra
A két fő szervező, a Szociális Szakmai Szövetség és a Szociális Innovációs Alapítvány képviselői elmondták, hogy az első Expón jól bevált kiállítás, szakmai és kulturális programok keretében gondolkodnak továbbra is.

Különös öröm és megtiszteltetés, hogy ebben az évben ezen a rendezvényen a szociális és munkaügyi tárca minisztere személyesen adja át azokat a kitüntetéseket, amit a Szociális Munka Napján kapnak a szakma kiváló teljesítményt nyújtó dolgozói.

Az ünneplésen túl természetesen a pénzügyi, gazdasági válság következményei, és a szociális területet érintő feladatai jelentik majd az Expo központi programját.

„Csak a szolidaritásra, az együttműködésre épülő megoldások hozhatnak eredményt. Meg kell tanulnunk emberi léptékekben, helyi közösségekben gondolkodni. Az állam szerepe fontos, mint ahogy a pénzügyi források is, de sokkal jobban kell támaszkodnunk a helyi jó megoldásokra, sikerekre. A válság persze sok vadhajtást is eredményez, de a szociális biztonság erősítése nem járhat a demokrácia gyengítésével”- mondják a szervezők.

Az Expo programjainak sorában nagyobb hangsúlyt kapnak a térségi szolgáltatások-együttműködések jó példái éppúgy, mint a szociális háló gyengeségeit okozó gyakorlatok kritikája, felülvizsgálata.

A közvetlenebb szakmai találkozások mellett az Expo kiemelt rendezvénye lesz a „Szolidaritási csúcs”, ahol a szociális kérdések meghatározó állami, politikai és szakmai grémiumainak képviselői ülnek egy asztalhoz az országos helyzetértékelésre, és a szociálpolitikai legsürgetőbb teendőinek megvitatására.

A nemzetközi kitekintéssel, számos külföldi szakemberek bevonásával a megoldások más országokban bevált gyakorlatával megismerkedhetnek a látogatók. Hat ország szociális osztják meg a tapasztalataikat a hazai szakemberekkel.

Forrás: pontez
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását