2024. június 2. - Kármen, Anita

Ingyenes oktatást a családi pótlék helyett?

Eddig egyetlen parlamenti párt sem utasította el az MDF tárgyalási javaslatát arról, hogy a családi pótlékot váltsa fel egy egész napos ingyenes oktatás rendszere Magyarországon - áll a párt csütörtöki közleményében.
2009. szeptember 10. csütörtök 15:19 - HírExtra
Mint írták, az SZDSZ igent mondott, a Fidesz pedig további írásos anyagot kért a Pusztai Erzsébet, a párt népjóléti kabinetvezetője által két hete felvetett témáról.

A politikus a közlemény szerint azzal érvel a gyermekes családok támogatási rendszerének átalakítása mellett, hogy akkor szolgálják igazán a gyermekek és családok érdekeit, s az a leghasznosabb a társadalom számára is, ha magas színvonalú oktatást biztosítanak jó körülmények között.

"Azt javasoljuk, hogy legyen az iskola egész napos intézmény, négyszeri étkezéssel (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna), és a diákok kapják ingyen a tankönyvet, taneszközök zömét. Teremtsük meg a lehetőségét annak, hogy a gyerekek az iskolában tanuljanak, a tankönyvet is tarthassák az iskolában! Külön kiemeljük az egész napos oktatás szocializációs szerepét, mellette a kulturális tényezőket: a viselkedés, az egyéni és társadalmi kommunikáció, erkölcsiség közös gyakorlását, a +magas kultúra+ igényének felkeltését a gyermekkorban" - írták.

A középosztály nagyon sokat dolgozó tagjai számára is biztonságot jelent a gyermek egész napos iskolája. Ha délután otthon már nem a lecke megírásával kell foglalkozni, akkor marad idő családi programokra, játékra is - érveltek, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy a tanítási szünetekben az iskolák ingyenes összetartó programokkal szolgáljanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását