2024. április 30. - Katalin, Kitti

Akinek a caps lock a legnagyobb gondja

Elvégezte az ezredik szépkorú is azt a számítógépes tanfolyamot, amit a Tisztelet Társasága alapított két évvel ezelőtt. Az ezredik oklevelet Schmuck Andor a társaság ügyvivője adta át Éva néninek.
2009. szeptember 9. szerda 18:09 - Pénzes Dávid
Átadták az ezredik díszoklevelet az I. Szépkorú Netszoba tanfolyamának elvégzéséért. Az ingyenesen elvégezhető kurzust az V. kerület és a Tisztelet Társasága közösen támogatta. Rogán Antal polgármester végül nem tudott részt venni az eseményen, így az ezredik oklevelet Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának ügyvivője adta át.



A backspace és a caps lock


Az I. Szépkorú Netszoba
A Tisztelet Társasága kezdeményezésére és szervezésében a Nyugdíjasok Budapesti Szervezetének közreműködésével, közel két évvel ezelőtt jött létre az I. Szépkorú Netszoba. Itt indították el az ingyenes számítógépes képzést a szépkorúak részére. A Legutóbbi tanfolyam szeptember 4-én fejeződött be.
A tanfolyamot elvégeztek közt sorsolással döntötték el, hogy végül ki lesz a szerencsés ezredik diák. Végül Pinkert Éva néni lett a kiválasztott. A hölgy a HírExtrának elmondta, a Tisztelet Lapban olvasott a tanfolyamról, és nem sokat teketóriázott, rögtön belevágott. A legnehezebb számára a billentyűzet megtanulása volt. A backspace és caps lock különösen… Azonban most már ha lehunyja a szemét, le tudja rajzolni a teljes billentyűzetet.

Éva néni azt is elmondta - mielőtt a számítógéphez (és az internethez) valamicske köze lett volna - másfél évébe telt, mire elintézte az APEH-nél, hogy jóváírják: nincs adótartozása. Ezt - mint mondja - most egy hét alatt meg tudná tenni a gép mellől.



Haladók is jöhetnek


Schmuck Andor az ünnepélyes oklevél kiosztáson bejelentette: indul haladó tanfolyam is azok számára, akik elvégezték az alapfokot, de még többet szeretnének megtudni az internetről és a számítógép kezeléséről.

A Tisztelet Társaságának ügyvivője rámutatott, a tanfolyamot elvégzők a legnagyobb nyári hőségben vágtak bele a tanulásba, ezért köszönet illeti őket. Emlékeztetett arra is, aki gyakorolni szeretne, annak minden hétköznap 12 óra és 2 óra között ingyenesen lehetősége van erre a tanfolyam helyszínén.

Terjed az ötlet


A Szépkorú Netszoba két éve indult be. Schmuck elmondta: háromnegyed év elteltével több vidéki városban is érdeklődni kezdtek a szépkorúak számítógépes tanítása iránt. Ennek nyomán ma már nem csak Budapesten, de vidéken is van ilyen jellegű tanfolyam.

„Az önök példája serkenthet jó néhány embert az országban ahhoz, hogy a Guttenberg-galaxis után a számítógépek világát is megismerjék, hiszen nem lehet kérdés senki számára, hogy ez a jövő.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2009. szeptember 11. 11:58
az öregek szavazatai mindenkinek kellenek
aser
2009. szeptember 9. 19:32
Érdekes felállás:Smuck(MSZP)Rogán(Fidesz),És a Tisztelet Társasága akik az MDF-re szoktak szavazni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását