2024. április 20. - Tivadar

Ellentétek vonzzák egymást?!

Azt gondolod minden rendben van veletek, ám a barátok folyton azzal jönnek, hogy túl nagy a különbség köztetek… de miben is? Az ellentétek tényleg vonzzák egymást? És hogyan lehet a áthidalni őket?
2009. szeptember 6. vasárnap 16:29 - Zelenij Linda
Örök kérdés, amit tudósok és filózófusok milliói próbálnak megfejteni mióta világ a világ, hogy mi alapján választunk párt magunknak. Valószínűleg nincs erre egyetemesen érvényes válasz, mintahogy azt sem tudhatjuk, hogy az ellentétek tényleg vonzzák e egymást. Ugyanis van akiknél ez bejön, és van akiknél nem. Viszont sok mindent tehetünk azért, hogy a kapcsolat mégis működjön.

Íme néhány jó tanács:


Korkülönbség:
Ellentétek tényleg vonzzák egymást
Genetikai vizsgálattal igazolták, hogy a párkapcsolatokban valóban az ellentétek vonzzák egymást, vagyis általában olyan nők és férfiak kötnek házasságot, akiknek a génállománya különböző. gy az utódok egészségesebbek lesznek, és immunrendszerük hatékonyabban kivédi a betegségeket. Brazil kutatók kilencven házaspár génállományát hasonlították össze egymással, másrészt százötven egyszerű párkapcsolatban élő páréval. Kiderült, hogy a házaspárok génállományai között jelentősen nagyobbak a különbségek.
Nem egyszerű a helyzet, főleg ha a hímnemű egyed a fiatalabb és ráadásul még a huszas éveit tapossa. A pasiknál ilyenkor még nagyban megy a csajozás, a nők pedig már férj és apa jelöltet keresnek. Ám bármelyik fél is javára is dől el a korkülönbség a kulcsszó a „visszafiatalodás”. Nem szabad kioktatni szülő mondjára a fiatalabb felet, meg kell találni a hangsúlyt a tinis mókázások és a komoly dolgok között.

Anyagi és társadalmi különbségek:
Mindkét nem számára kínos tud lenni, ha anyagilag kiszolgáltatott a másik félnek, ám az élet azt bizonyítja, hogy a férfiakat sokkal jobban frusztrálja, ha nekik van kevesebb pénzük. Sem nyilvános, sem a négy fal között ne fitogtassuk, hogy mennyivel több pénzünk van. Ne alázzuk meg a másikat kezébe nyomott zsebpénznek gúnyolt alamizsnával. Illetve a drága ajándékokat is felejtsük el, mert a másik fél inkább zavarban lesz semmint örüljön neki, mert úgy érzi, hogy nem tudja viszonozni. (Kivételt képeznek természetesen- a finoman szólva- ingyenélők, akik pont a pénzre hajtanak)

Pedáns és a rendetlen:
Ha nem akartok már az első napokban egymás agyára menni és azon vitázni, hogy a fogkrémes tubust honnan kell nyomni és a koszos zokninak nem a cipőben, hanem a szennyestartóban a helye, akkor jó nagy adag türelemr lesz szükségetek. A pedáns, és rendszerető fél ne várjon párjától egy nap alatt csodát.

Otthon ülő és a társasági ember:

Cím
A tengerentúlon közel 300 olyan párt interjúvoltak meg. Az eredmény azt mutatja, hogy alapvető világnézeti kérdések – vallás, politikai szemlélet stb. - tekintetében sokkal több hasonlóság volt a felek között. Ugyanakkor ezek a hasonlóságok nem voltak kimutathatók, sőt inkább az ellenkező előjellel voltak jelen az olyan emberi tulajdonságok esetében, mint a szorongás, a konfliktuskerülés vagy a lelkiismeretesség, ami azt sugallja, mégiscsak vonz bennünket valamennyire az ellentét.
Az egyik fél folytonos kalandokra, új barátokra és bulikra vágyik, míg a másik fél inkább az ágyból nézné a filmek egy tál popcornnal. Hát igen ez elég nehéz helyzet, itt szinte mindegy a nemek elosztlása. A pörgősebb félnek vissza kell kicst vennie magából. Párját ne egyből a legnagyobb buliba vigye el, inkább egyesével mutassa be barátainak és csak utána próbálkozzon kisebb összejövetelekkel. De a nyugisabb félnek is meg kell próbálnia élvezni kicsit az élet döbörgőbb oldalát is.

Jó példa arra, hogy különböző emberek között is működhet egy párkapcsolat Heidi Klum és Seal kapcsolata. Nemcsak külsőben van köztük eltérés, de Seal 10 évvel idősebb is a szupermodellnél. Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones között még ennél is több év van. A különbség közöttük egy negyed évszázad, házasságuk mégis tartósabb, mint sok más hollywood-i, ugyanis immár 9 éve esküdtek örök hűséget egymásnak.

Hazánk talán legkirívóbb párja Faludy György író és szerelme Fanny volt, ugyanis köztük pontosan 64 év volt a korkülönbség. Ők mindössze másfél évig voltak házasok mielőtt Fanny megözvegyült volna. Amerikai megfelelője volt Anne Nicole Smith és J. Howard Marshall házassága, közüttük 63 évnyi különbség volt. Ám sajnálatos módon azóta mindkét fél halott. A férj halála után nem sokkal máig tisztázatlan körülmények meghalt Anne is.

Olyan is akad bár ritkábban, ahol a nő az idősebb, például Demi Moore és Asthon Kutcher kapcsolata, ahol 16 év a különbség. Lényegében akár van különbség(bármilyen téren) akár nincs, a legfontosabb a megértés, a tolerincia és a minden akadályt legyőző szerelem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását