2024. május 3. - Tímea, Irma

Oszkó szerint már nem nagybeteg az ország

Oszkó Péter pénzügyminiszter a BKV-nak csak szigorú feltételek mellett nyújtana állami garanciát, s úgy vélte, Magyarország már nem nagybeteg.
2009. szeptember 4. péntek 12:54 - HírExtra
A FigyelőNET-nek nyilatkozó pénzügyminiszter úgy vélte, az öt százalékpontos járulékcsökkentés okozta 302 milliárd forint bevételkiesés megérte, ezt mutatja az is, hogy a magyar munkanélküliségi adatok jobbak a szlovák adatoknál. Mindezzel együtt a pénzügyminiszter hangsúlyozta: válság van, s a foglalkoztatás nem nő sehol a világon, Magyarország is csak arra vállalkozhat, hogy a munkanélküliség növekedési ütemét lassítsa, és ez sikerült is.

Megerősítette, jövőre az önkormányzatok 120 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, s bár Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken találkozik az önkormányzatok képviselőivel a csomag nem puhulhat fel, mivel a takarékosság nagyon fontos eleme a büdzsének.

A közösségi közlekedéstől is elvonnak 40 milliárdot, ám ez elsősorban MÁV-ot és nem a BKV-t érinti - mondta a pénzügyminiszter.

A BKV 30 milliárd rendkívüli támogatásáról kifejtette: közérdek, hogy Budapestnek legyen működő tömegközlekedése, de az is, hogy a BKV tisztán, átláthatóan, takarékosan működjön. Kizárólag akkor tudnak tárgyalni hitelgarancia nyújtásáról, ha bizonyossá válik, a BKV képes átláthatóan, fegyelmezetten gazdálkodni.

Elmondta, az egészségügyi tárca költségvetése szinten marad, míg a szociális tárca költségvetése nem összevethető a tavalyival, mert kikerült belőle a gázártámogatás, akmit a költségvetés közvetlenül a Robin Hood-adóból finanszíroz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását