2024. május 3. - Tímea, Irma

"Elherdálták a nemzet vagyonát"

A 2010-re tervezett költségvetés még az esélyét sem hordozza a gazdasági növekedés beindulásának - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. szeptember 2. szerda 20:16 - HírExtra
Az ellenzéki politikus Oszkó Péter pénzügyminiszter szavaira reagált, aki a kormányszóvivői tájékoztatón többek közt azt mondta: jövőre a 2009-ben vártnál 400 milliárd forinttal kevesebb bevétellel számol a költségvetés, így ekkorra további megtakarításra van szükség.

Szijjártó Péter szerint a 2010-re tervezett költségvetés konzerválja azt az állapotot, amely szerint "Magyarország nemzetközi szervezetek segélyein és hitelein vergődik".
Kiemelte: az lenne a cél, hogy Magyarország újra a saját lábára tudjon állni, azonban, szavai szerint, ennek a funkciónak a tervezett költségvetés egyáltalán nem felel meg.
A költségvetés még az esélyét sem hordozza a gazdasági növekedés beindulásának - jelentette ki a fideszes politikus.

Hozzátette: a tervezett költségvetés nyomán tovább növekszik a munkanélküliség, egyre több vállalat kerül csődbe, és az államadósság is megállíthatatlanul növekszik.
Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: válságkezelés helyett "válságmélyítés" zajlik.
Szijjártó Péter újságírói kérdésre közölte: ha a kormány jogsértő cselekedeteket folytat, azt a Fidesz "vissza fogja csinálni". Mint fogalmazott, érvényt fognak szerezni a jognak, és felelősségre fogják vonni azokat, akik "elherdálták a nemzet vagyonát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 2. 20:19
Ki kell rugni a felesleges 330 000 Állami Alkalmazottat és a megspórolt pénzt uj munkahelyek teremtésére kell forditani.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását