2024. május 14. - Bonifác

Bajban van a szövetségi kapitány

Eljött a változások ideje: a magyar férfi kézilabda válogatottat mától egy fiatal és tapasztalatlan edző irányítja. Problémák, gondok és a nagy feladat - a HírExtra a frissen kinevezett szövetségi kapitánnyal, Csoknyai Istvánnal beszélgetett.
2009. szeptember 2. szerda 07:59 - Gedei Szilárd

Mi a helyzet a csapattal? Ott lesz valamiféle fiatalítás, vagy az elődei által elkezdett építkezést tervezi folytatni?

Eljött az idő?
„Többekkel beszélgettem már arról, hogy lassan eljön az idő, amikor a fiataloké lesz a szerep. Az, hogy ezt a szerepet, ezeket a szerepeket ki fogja betölteni, igazából csak bizalmi kérdés. Annyi azonban biztos, hogy mindenki örülne, ha egy ilyen posztot megkaphatna” – mondta HírExtrának még korábban (2009. augusztus 1.) Éles József, akinek a neve szintén felmerült a kapitánykeresés korai szakaszában.
A legnagyobb probléma, melyet most látok a csapat háza táján, az Nagy Lászlóhoz kapcsolódik...

Elveszítjük?

Lehet. Lacit a spanyolok egyfolytában bombázzák a honosítását célzó ajánlatokkal, lehet, hogy az olimpián, de az is, hogy a világbajnokságon vagy már a kontinenstornán sem magyar címeres mezben látjuk majd őt játszani.

Nem a legjobb hír…

Nem, s valószínűleg nem is vagyok egyedül, ha azt mondom: nagy érvágás lenne őt elveszítenünk. Csak meg kellett nézni az elmúlt időben a magyar válogatottat Nagy Lacival, s Nagy Laci nélkül – messze nem ugyanaz a két csapat. Az ő személyében ugyanis egy igazi világklasszist sikerült kinevelnünk, aki a pályán csapatkapitányként és a pályán kívül is mindig példásan teljesített.

Ez tehát a fő probléma. Van több is?

Van. Gál Gyuláért is aggódom egy kicsit, neki ugyanis jelenleg nincs csapata, s beálló poszton egyébként sem vagyunk olyan erősek. Remélem, hogy az ő helyzete is megoldódik hamarosan. Természetesen mindenki, aki rászolgál, lehetőséget fog kapni a válogatottban, óriási nagy változtatásokat azonban nem tervezek.

Esetleg már ki is találta, hogy mihez kezd, ha Nagy Laci úgy dönt, hogy spanyolként folytatja – az ő pótlásának sikerességén múlhat a válogatott jövőbeli teljesítménye?


Vannak jó játékosaink, akik szóba jöhetnek, de olyan klasszist, mint amilyen ő, egészen biztos, hogy hirtelen nem tudunk elővarázsolni. Neveket egyelőre nem szeretnék mondani, mert sokan szóba jöhetnek, olyanok is, akik korábban már megfordultak a csapatban.

Akár Nagy Lacival vagy éppen nélküle, de egy magyar kézilabda válogatottnak csak az lehet a célja, hogy kijusson a következő olimpiára. Csalódott lenne, ha ez az Ön vezetésével nem sikerülne?


Erre most nem tudok válaszolni. A legfontosabb az Európa-bajnokság, most arra fókuszálunk. Egyelőre ez sem tűnik egyszerű feladatnak, elég nehéz csoportba, a franciák, a spanyolok és a csehek mellé kerültünk.

Óriási lehetőség és kihívás ez nekem, és a csapatnak is, de bízom abban, hogy sikeresen tudjuk majd abszolválni. Persze abban is reménykedem, hogy majd kint leszünk az olimpián is. Sikert azonban csak úgy érhetünk el, ha a következő lépcsőfokra koncentrálunk, s lépésről lépésre haladunk előre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását