2024. április 27. - Zita

Sétaharckocsizás a repülőstalálkozón

Kipróbálhatják a Gripen-tesztet és sétaharckocsizhatnak is az ultrakönnyű repülők országos találkozójának résztvevői.
2009. szeptember 1. kedd 07:50 - HírExtra
A szervező, Keserű Lászlóné motoros sárkányrepülő pilóta, a rétsági Extrém Légisport Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: ott lesz a találkozón az Európában egyedülálló német Tigris tank is, pilóta kíséretében sétaharckocsizni is lehet a járművel a terepen.
A tankot a II. Világháborús Amerikai Hadiemlékeket Ápoló Alakulat révén szerezték meg, az alakulat amerikai és német tábort állít majd fel a helyszínen.

Az érdeklődők kipróbálhatják a Gripen-tesztet, a kétüléses, 3D-s karikát, valamint az Amerikában az ejtőernyőzés gyakorlásában használt szabadesés-szimulátort.

Az idén nyolcadik alkalommal szervezett országos találkozón részt vesznek a Magyar Honvédség katonai alakulatai is, ők bemutatót tartanak közelharcból, ejtőernyőzésből, kézifegyverekből és búvárkodásból. A víz alatti súlytalanság érzését a résztvevők is átélhetik a helyszínen, lesz mód a víz alá merülésre búvárruhában.

Sétalovaglás, sétarepülés, műrepülés is várja az érdeklődőket. Ott lesznek a programon a modellezők, megrendezik a motoros sárkányok ügyességi versenyét, lesz műrepülő bemutató, és több típusú repülőgép (SF-25, Ikaros C-22, Autogiro) kötelék- és szinkronrepülése.

Újdonság lesz a találkozón a fényrevü, a fénylő, nagyméretű kívánságlámpák felengedése.
A rétsági találkozó 2001-ben még szűkkörű, baráti összejövetelként indult, de 2004-re már országos rendezvénnyé nőtte ki magát, a szervezők öt éve együttműködnek a Magyar Honvédséggel is. Ez az egyetlen találkozó az országban, amely összefogja az ultrakönnyű repülősök több száz fős táborát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását