2024. május 5. - Györgyi

Közönségsiker az új Végső állomás

A Végső állomás negyedik része vitte el a pálmát, de a Halloween folytatása és a District 9 is bejutott a hét végi észak-amerikai kasszasiker-toplista első öt legnézettebb filmje közé.
2009. augusztus 31. hétfő 10:43 - HírExtra
A 28,3 millió dollárt (5,3 milliárd forint) kasszírozó Végső állomás 4., amelynek jegyeladásait szemmel láthatólag a 3D-s változat is megnyomta, több mint tízmillió dollárral körözte le a Rob Zombie rendezte Halloween II-t, s a maszkos gyilkossal riogató horror így csak a harmadik helyet tudta megszerezni. De a Weinstein stúdió így is elégedett, hiszen ezzel a 17,4 milliós (3,3 milliárd forint) jegybevétellel már fedezték is a film költségvetési kiadásait.

A District 9 című, Peter Jackson produkciójában készült földönkívülis sci-fi thriller a negyedik lett 10,7 milliós (2 milliárd forint) jegyeladásával.

Tarantino Becstelen Brigantyk című háborús fantáziája továbbra is jól tartja magát: a második helyre került húszmillió dolláros (3,8 milliárd forint) bevételével. A premier óta eltelt 10 nap alatt így Észak-Amerikában már közel 74 millióért (14 milliárd forint) váltottak rá jegyet, a nemzetközi porondon pedig csaknem 60 milliót (11,4 milliárd forint) gyűjtött.

Az ötödik helyre a G.I. Joe: A kobra árnyéka verekedte fel magát 8 milliós (1,5 milliárd forint) eladással.

Ang Lee 1969-es rockfesztivált idéző hippinosztalgiája, a Taking Woodstock csupán a kilencediknek futott be a boxoffice-toplistán 3,7 millió dollárral (705 millió forint).

Jó nyári évadot zár Hollywood az elemzők szerint: május vége óta 4,26 milliárd dollár (811 milliárd forint) folyt be a mozikasszákba, ami 1,5 százalékkal meghaladja a tavalyi mérleget. A különbséget a magasabb mozijegyárak okozták, mivel a nézőszám az előző évihez képest 2,2 százalékos visszaesést mutatott.

A nyár abszolút sikere a Transformers: A bukottak bosszúja, amely vasárnapig 399,4 milliós (76 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el az észak-amerikai piacon, mögötte jelenős távolságban lemaradva a Harry Potter és a félvér herceg áll 294,4 milliós (56 milliárd forint) jegyeladással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását