2024. június 2. - Kármen, Anita

Tilos a netre írkálni?

Figyelmeztették a US Open teniszjátékosait, hogy ügyeljenek arra, mit és miről írnak a Twitteren. A Yahoo (www.yahoo.com) szerint a kiírásokat a játékosok öltözőszobájában és más helyeken is kiragasztották.
2009. augusztus 30. vasárnap 16:42 - HírExtra
"Önök közül sokan használják a Twittert arra, hogy a rajongóik minél többet foglalkozzanak az Önökkel kapcsolatos eseményekkel. Bármennyire népszerű is a Twitter, figyelmeztetnünk kell azonban Önöket az ezzel kapcsolatos veszélyekre, mivel sok információ sértheti a teniszvilág korrupcióellenes szabályzatát" - áll egyebek között a felhívásban.

A teniszezők nem rajonganak a korlátozásért. Andy Rodnick, a 2003-as US Open bajnoka egy "csicsergésében" azt írta: szánalmas, hogy a US Open megpróbálja megregulázni a twitteres hozzászólásainkat."Megértem a szabályzat fontosságát, de nem vagyok biztos abban, hogy beleszólhatnak, miről írjunk" - fejtette ki a véleményét.
Mint hozzátette, világos számára az is, hogy belső információkat nem szabad kiadni, de szerinte féleszű az, aki ezt megteszi.

A verseny szóvivője egyetértett Rodnickkal, azonban álláspontja szerint "az új médiák korában fontos biztosítani, hogy a játék teljes mértékben szabályos maradjon".
A különféle sportágak világában nem ritka, hogy a szervezetek figyelnek a Twitterre, mivel egyre több sportoló ezen keresztül éri el rajongóit. Jó néhány amerikaifutball-csapat például arra kérte a játékosokat, hogy ne használják a chat oldalt. A tenisz azonban az első olyan sportág, amely nyíltan megpróbálja megtiltani a közösségi portál használatát a verseny tisztaságának megőrzésére hivatkozva.

A US Open küzdelmei közben a twitterezés meg van tiltva a versenyzőknek, a szervezők azonban figyelmeztették őket arra is, hogy mi módon használhatják a portált versenyen kívül, különös tekintettel a nem publikus, magát a US Opent érintő belső információkra. Ebbe tartozik például egy versenyző lehetséges részvétele az eseményen, vagy az időjáráshoz, a pálya minőségéhez és a verseny kimeneteléhez kapcsolódó bármilyen adat.

A tiltás egyébként nem csak a versenyzőkre, hanem az edzőkre, ügynökökre, családtagokra és a verseny alkalmazottjaira is vonatkozik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

választó
2009. augusztus 30. 17:58
Na ennyit a demokráciáról,a szólásszabadságról. Mert szerintem régen a szocializmusban a szólásszabadság megvonásával,ellenőrzésével,cenzúrával a rendszert védték(megjegyzem:nem vagyok szoci,sem komcsi, de jobban éltünk akkor, és ma az adóságunk is a végtelenszeresére nőtt, és nem Kádár miatt).
Most meg a teniszben nem lehet nyilatkozni? De ez vonatkzik mindere.Divat,hogy a cég dolgozói nem nyilatkozhatnak,nem lehet véleményed.
ÉS igazuk van. Mindenki védi a saját dolgait. Akkor most miért volt a régi rendszer rosszabb ? Mert védték a dolgaikat ?Itt nem a régi rendszert dicshimnuszozom, csak a jelenlegi is szar. Eggy szónak is száz a vége. Minden hülyeségre ki lehet találni egyfajta filozófiát, és már oké minden. OKÉ MINDEN ???!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását