2024. május 27. - Hella

Medvegyev bírál

Az orosz elnök vasárnapi tv-beszédében azt vetette a balti államok és Ukrajna szemére, hogy dicsőítik a nácik egykori bűntársait.
2009. augusztus 30. vasárnap 16:32 - HírExtra
Dmitrij Medvegyev az állami televízióban mondott beszédet, amelyben elsősorban az oroszországi oktatás helyzetével foglalkozott behatóan. Felháborodással állapította meg, hogy a balti államok és Ukrajna kormányai "a nácik egykori bűnsegédeiből nemzeti hősöket csinálnak, akik hazájuk szabadságáért estek el". Élesen bírálta az EBESZ parlamenti közgyűlésének júliusi határozatát is, amely egyszerre tört pálcát a nácizmus és a sztálinizmus fölött.

"Sokféleképpen lehet megítélni a Szovjetuniót, annak politikai rezsimjét és a rezsim vezetőit. Most azonban arról van szó, hogy ki kezdte a háborút, ki gyilkolta az embereket, és ki mentette meg milliók életét s végső soron Európát" - jelentette ki Medvegyev.

Úgy vélte, még 20-30 évvel ezelőtt, az egymással szembenálló keleti és nyugati tömbök - a NATO és a Varsói Szerződés - idején, az ideológiai megközelítésben mutatkozó mély eltérés ellenére is egyetértés volt abban, hogy a fasizmus kialakult értékelése helyes, és a nürnbergi perben elítélt náci bűnösök büntetése igazságos volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását