2024. június 16. - Jusztin

Távlovas világbajnokság lesz hazánkban

Az európai arab lótenyésztés magyarországi fellegvárában, Bábolnán rendezi meg szeptember 5-én és 6-án az idei Távlovas Junior Világbajnokságot aBábolna Nemzeti Ménesbirtok és a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló Szakága.
2009. augusztus 30. vasárnap 15:20 - HírExtra
Bábolna eredményes pályázata annak köszönhető, hogy négy éve folyamatosan szerveztek nemzetközi versenyeket. A 2006-os aacheni világbajnokság győztes lovát, Hungarest Bábolnán tenyésztették, és ittvan az európai arab lótenyésztés 200 éves hagyományokkal bíró központja, a bábolnai (Shagya) arab lófajta hazája - mondta el Kristóf Hajnalka, a rendezvény sajtófőnöke.

Az előzetes nevezések alapján 29 ország 180 lovasa indul a versenyen, köztük Ausztrália, Dél-Afrika, Brazília és több arab ország csapata. A magyar színeket hat fiatal képviseli.

A távlovas versenyen a lovasok 120 kilométert tesznek meg, előre kijelölt pályán, erdőn-mezőn át. Az állatok védelme érdekében adott időközönként állatorvosok ellenőrzik a négylábúak állapotát, éscsak a teljesen egészséges, fitt lovakat engedik tovább a következő szakaszra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását