2024. május 29. - Magdolna

Egyelőre nem privatizálják a Főgázt

A fővárosi önkormányzatnál egyelőre lekerültek a napirendről a Főgáz Zrt. további privatizálásával összefüggő kérdések.
2009. augusztus 26. szerda 17:32 - HírExtra
Wertán Zsolt (KDNP) az MTI-nek elmondta, hogy Tüttő Kata (MSZP) bizottsági elnök a visszavonási javaslatának ismertetésekor megjegyezte, hogy jövőre átmenetileg hitelfelvétellel pótolhatják a Főgáz-részvények eladásából remélt pénzt.

Az MTI információi szerint a Főpolgármesteri Kabinet legutóbb hétfőn tárgyalt erről a kérdésről. A városvezetés és a bizottság elé benyújtott anyag szerint a közbeszerzési eljárás megindításáról szóló döntés még nem jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. A közgyűlésben az MSZP-SZDSZ többség által tavaly elfogadott privatizációs ütemterv szerint már novemberben ki kellett volna írni a privatizációs tanácsadó kiválasztását célzó közbeszerzési tendert.

Egyebek mellett támogatta a bizottság annak a városvezetői javaslatnak a közgyűlési tárgyalását is, amellyel a csepeli központi szennyvíztisztítóban keletkező iszapot 10 évig egy vállalkozó ártalmatlanítaná mintegy 15 milliárd forintból. Wertán Zsolt közölte, hogy soknak tartja az egyéves próbaidővel együtt a 10 éves szolgáltatási időt, ezért javasolta, hogy első lépésben csak négyéves szerződést kössenek. Indítványát ugyanannyian támogatták, mint ellenezték. Azt azonban pozitívumnak tartja, hogy a két ellenzéki mellett három, vélhetően SZDSZ-es politikus is támogatta azt.

Hozzátette, hogy pontosan azért nem tudható, hogy kik támogatták javaslatát, mivel a bizottságban kiépített szavazatszámláló rendszer csak a gépi szavazás végeredményét jelzi. Emiatt részben sérül a döntéshozatal nyilvánosságának elve - jegyezte meg. Hozzáfűzte, hogy a közgyűlésben működő szavazatszámláló rendszer bizottsági kiépítése korrekt megoldást jelentene ez ügyben. Az önkormányzat 15 bizottsága közül ez az egyetlen, ahol gépi szavazással hoznak döntéseket.

Az MTI információi szerint a szennyvíziszap-ártalmatlanítás költsége miatt várhatóan drágulhat a csatornahasználati díj. A csepeli központi szennyvíz-tisztító egyéves próbaüzemét egyébként már meg kellett volna kezdeni a nyáron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását