2024. április 19. - Emma

Márki-Zay találkozott a NATO egyik fejével

Fontos döntésekre készül a NATO, olyanokra, amelyek kulcsfontosságúak Magyarország békéje és biztonsága szempontjából - írja Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.
2022. március 24. csütörtök 10:06 - HírExtra

Márki-Zay Péter közleménye:

"A NATO-csúcstalálkozó előtt konzultáltam Wesley K. Clark tábornokkal, a NATO európai erőinek volt főparancsnokával. A beszélgetés is megerősített abban: Magyarország biztonságát a NATO garantálja, amíg erős a NATO szövetség, addig Magyarország határain kívül tartható a háború. 

A tábornoknak is elmondtam: kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába, a magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát. A NATO sem kíván katonákat küldeni, vagyis amikor mi a NATO szövetség erősítése mellett érvelünk, akkor a béke és biztonság garantálását akarjuk. Wesley Clark is utalt arra, hogy Orbánt a nyugati világban Putyin-bábként tartják számon, és visszatetszést kelt az a hintapolitika, amellyel évek óta gyengíteni, bomlasztani akarja a miniszterelnök Magyarország európai és transzatlanti kapcsolatrendszerét. 

Elmondtam azt is, hogy az ukrajnai tragikus háború, Putyin aljas agressziója pedig még világosabbá tette az április 3-i választás tétjét. Kelet vagy Nyugat? A magyar Putyin vagy Európa? A történelem rossz oldala, vagy a történelem jó oldala?

Putyin háborúja a történelem szemétdombjára küldte Orbán 12 éves Európa-ellenes, keleti diktátorokkal üzletelő korrupt politikáját. A mi álláspontunk világos: Magyarország a Nyugathoz tartozik, ezért megerősítjük európai és NATO-szövetségünket, nem Brüsszelt, hanem Moszkvát állítjuk meg, garantálva a békét és biztonságot Magyarország számára."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását