2024. június 18. - Arnold, Levente

Az MSZP elítéli a nagykövetség elleni akciót

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportja elítéli a budapesti szlovák nagykövetség elleni támadást, amely "azok malmára hajtja a vizet", akik a két ország közti feszültség fenntartásában érdekeltek.
2009. augusztus 26. szerda 13:36 - HírExtra
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerdán az MTI-vel közölte, hogy az akció táptalaja lehet a szlovákiai szélsőségek helyzetet tovább mérgesítő cselekedeteinek, ezáltal súlyos károkat és sérelmet okoz az ottani magyarságnak is.

"Meggyőződésem, az erőszakos cselekmény azok malmára hajtja a vizet, akik a két ország közti feszültség fenntartásában érdekeltek" - fogalmazott közleményében a kormánypárti politikus.

Mesterházy Attila azt írta, Bajnai Gordon miniszterelnökkel történt egyeztetése alapján megnyugtató számára, a rendőrség mindent elkövet annak érdekében, hogy ilyen vagy ehhez hasonló támadások ne történhessenek a jövőben.

Szerda hajnalban ismeretlenek Molotov-koktélokat dobtak a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére; a palackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett.

A követség elleni támadást Sólyom László köztársasági elnök is elítélte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását