2024. április 24. - György

"Nemzetstratégiai fordulat kell!"

Magyarország jelenlegi válságából, melyhez az elmúlt öt év gazdasági, politikai hibasorozata vezetett pusztán gazdasági eszközökkel nem tud kilábalni, nemzetstratégiai fordulatra van szükség - jelentette ki Matolcsy György fideszes országgyűlési képviselő
2007. október 13. szombat 21:33 - Hírextra

Ma már Magyarországon nem elég a költségvetés helyzetét orvosolni, a gazdasági növekedést újraindítani, a munkanélküliség megugrását megállítani, a szociális válságot kezelni, ezt csak akkor lehet megtenni, ha nemzetstratégiai fordulat jön - mondta az Orbán-kormány korábbi gazdasági minisztere egy lakossági fórumon.

Magyarországon egyszerre kell végrehajtani egy nemzeti és erkölcsi fordulatot, és ezek következményeként politikai fordulatot - a miniszterelnöknek mennie kell -, csak ezek után képzelhető el reálisan a gazdaságpolitikai fordulat - hangsúlyozta a Fidesz nemzetstratégiai műhelyének vezetője.

A "nemzeti mélypontról" az ország az ismert magyar történelmi receptek segítségével nem tud elmozdulni, ám számos európai példa áll előttünk. Írországban egy kisebbségi kormány kezdeményezte nemzeti megállapodás nyomán indult el a gazdasági fellendülés, de hasonló folyamatok játszódtak le Spanyolországban és Portugáliában is - fogalmazott a politikus.

Ma a magyar politikai osztályon belül sok olyan csoport van, amely érdekelt az összefogásban és nem tetszik neki az országban és a baloldali párton belüli "diktatórikus vezetés". Ha belátható időn belül menesztik a miniszterelnököt, előáll egy olyan pozitív helyzet, ahol mindenki kinyújthatja a másik felé a kezét - fogalmazott Matolcsy György.

A politikus szerint kisebbségi kormányzás is elképzelhető, annak következményeként, hogy a szocialista párt jelölte új miniszterelnök szakít az "egészségügyi reformnak hívott ámokfutással", ami a liberális párt kiválását eredményezi a koalícióból.

Matolcsy György úgy véli, "ebben az esetben lehetnek olyan programpontok, amelyekkel - nem közösen kormányozva, de támogatva - el lehet jutni az előrehozott választáshoz".

A Fidesznek programot, csapatot, mögötte szakértőket kell felmutatnia, felelősséget vállalnia és el kell kezdenie megkötni az első megállapodásokat a civil élettel és az üzleti csoportokkal, hiszen Magyarország kormányzását a következő években konszenzusra kell helyezni - közölte a politikus.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását