2024. május 5. - Györgyi

Útlezárás, tiltakozás

Hétfőn hajnali hat órától félpályás útlezárásokat tartanak Heves megyében, nyolc Tarna menti település így tiltakozik két környékbeli bánya folyamatos kőszállítása ellen - mondta az MTI-nek vasárnap a Tarnamenti Kistérségi Területfejlesztési Társulás elnöke.
2009. augusztus 24. hétfő 07:40 - HírExtra
Aldebrőn, Feldebrőn, Kálon, Kálkápolnán, Kompolton, Tarnaszentmárián, Tófalun és Verpeléten hétfőn hajnali hattól szerdán 18 óráig lesz félpályás útlezárás - mondta Farkas László Márton.

A helyiek augusztus 10-én kezdték meg a demonstrációt, a lezárásokat 14-én ideiglenesen feloldották.

Az érintett települések azt akarják elérni, hogy a recski és a kisnánai bányákból nagyobbrészt vasúton szállítsák a követ.

A magántulajdonban lévő kőbányákból hajnaltól éjszakáig naponta 80-100 25 tonnás nyerges vontató közlekedik üresen és megrakottan, a sebességkorlátozást sem betartva, a helyzet balesetveszélyes, és az ingatlanokat is károsítja - közölte az elnök.

A térségben sokéves problémáról van szó, amiről a hatóságok és az országgyűlési képviselők bevonásával már 2004-ben is egyeztettek, de a 2006-ban megszületett megállapodást nem tartották be a bányák, azóta pedig csak növekedett a forgalom. Tavaly is eredménytelen megbeszéléseket folytattak a bányákkal, ennek következménye a mostani demonstráció - mondta a kistérségi elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását