2023. október 4. - Ferenc

Újra lesz koalíció?

Mind Fodor Gábor, az SZDSZ új elnöke, mind pedig Hiller István, a szocialista kormány tagja párbeszédet szorgalmazott a két párt között az ATV Pont 7 című vasárnap esti műsorában. Fodor Gábor azt közölte, az SZDSZ ellenzéki pártként is az ország érdekét k
2008. június 9. hétfő 07:05 - Hírextra
"Várom a kormánytól a cselekvési programját, mutassa meg a kormány (...), és ha abban találunk olyan pontokat, amelyek lehetnek közösek, akkor erről lehet tárgyalni" - mondta a liberálisok szombaton megválasztott elnöke.

Hozzátette ugyanakkor: ha nem találnak ilyen pontokat, akkor az "nyilván más helyzet".
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a műsor következő vendégeként azt mondta: eddig is partnerként tekintettek, és most is akként tekintenek az SZDSZ-re. Utalt arra, hogy ő a koalíció felbomlása után is azt képviselte: "ajtókat nem szabad becsapni, a hidakat nem szabad felégetni".
Mi az együttműködésre nyitottak vagyunk - hangoztatta. Hozzátette: egyetért Fodor Gáborral abban, hogy beszélgetésre, párbeszédre van szükség.

Mint mondta, ha az SZDSZ egy világos szakmai és elvi politikai nézetrendszert képvisel, akkor ebből az együttműködésnek "valamilyen", közelebbről meg nem határozott formája kialakulhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását