2024. június 16. - Jusztin

Cáfolja a rendőrség, hogy a bankrablás helyett a Gárdával foglalkozott

Nem hívtak vissza rendőröket az andornaktályai bankrablás helyszínéről a magyar gárda megemlékezése miatt.
2009. augusztus 24. hétfő 15:29 - HírExtra
A Heves megyei Andornaktályán fegyveres rablás történt múlt szerdán, az ismeretlen elkövető a zsákmányolt összeggel távozott az Eger és Környéke Takarékszövetkezet kirendeltségéből. Aznap este a magyar gárda 21, egyenruhába öltözött tagját állították elő egy Dobó téri megemlékezésről.

Az eset után Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője "a gárdisták zaklatása helyett a cigánybűnözés felszámolására" szólította fel a rendőrséget közleményben.

Ebben úgy fogalmazott: "A Jobbik botrányosnak tartja, hogy az egri rendőrkapitány egy - valószínűleg cigánybűnözők által elkövetett - andornaktályai bankrablásnál helyszínelő rendőr csoportot is a gárdisták megfélemlítésére rendelt vissza a megyeszékhelyre a bankrablás elkövetőinek üldözése helyett."

A rendőrség hétfői közleményében leszögezi: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a bejelentést követően maradéktalanul elvégezte az azonnal szükséges intézkedéseket Andornaktályán, és közúti ellenőrzéseket végzett az Egerből kivezető utakon az elkövető mielőbbi felkutatásáért.

A fegyveres rablás nyomozásába bevont rendőri állományt az útlezárások okafogyottá válása miatt lényegesen előbb berendelték a közterületről, mint ahogy a Dobó téren kezdetét vette a rendezvény - teszik hozzá.

Fodorné Parrák Nóra, a megyei főkapitányság sajtóügyeletese korábban azt közölte az MTI-vel: azért alkalmaztak rendőri intézkedést a jogerősen feloszlatott magyar gárda több tagjával szemben az egri rendezvényen, hogy megakadályozzák a szabálysértéseket, így az egységes alakzatban történő felsorakozást és a vezényszóra vonulást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 24. 16:26
Cáfoljanak! Ki hisz már ezeknek?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását