2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mi újság Koreában?

Tárgyalások kezdődtek szombaton Szöulban a két Korea magas szintű vezetői között - jelentette be Ri Dzsong Ju, a dél-koreai kormány szóvivője.
2009. augusztus 22. szombat 12:02 - HírExtra
A dél-koreai küldöttséget Hjun In Tek dél-koreai országegyesítési miniszter, az észak-koreait pedig Kim Jang Gon, a elhárítás főnöke vezeti, aki a két Korea közötti kapcsolatokért is felelős. A hónapokon át tartó feszültség után, 2007 decembere óta most először találkoznak egymással a megosztott Koreai-félsziget szomszédkapcsolatokért felelős ilyen magas szintű képviselői.

"Miután számos dél-koreaival találkoztam, arra a meggyőződésre jutottam, hogy minél előbb javítani kell a két Korea közötti kapcsolatokat - jelentette ki Kim Jang Gon a találkozó elején a jelen lévő újságírók szerint.

A másfél órán át tartó tárgyalások után Hjun In Tek közölte: elképzelhető, hogy az észak-koreai küldöttség meghosszabbítja szöuli tartózkodását és szombaton találkozik Ri Mjong Bak dél-koreai elnökkel. A hatfős küldöttség kétnapi látogatás után eredetileg szombaton tért volna vissza Phenjanba.

A dél-koreai elnöki hivatal egyik illetékese korábban azt mondta, hogy Ri elnök fogadja a phenjani küldöttséget, ha üzenetet hoznak Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőtől.

Kim Jang Gon és öt másik magas észak-koreai vezető a Nobel-békedíjas Kim De Dzsung volt dél-koreai elnök gyászszertartására érkezett Szöulba, aki kedden hunyt el 85 éves korában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását