2024. június 2. - Kármen, Anita

Mérgező algáktól rettegnek

Francia kormányjelentés szerint komoly egészségügyi kockázatot jelent a Bretagne partjainál lebomló alga, azon a strandon pedig, ahol a múlt hónapban az algák miatt elpusztult egy ló, percek alatt ölő gázok jelenlétét mutatták ki.
2009. augusztus 21. péntek 21:53 - HírExtra
Az aggasztó hírek hallatán Francois Fillon kormányfő csütörtökön megszakította szabadságát. A miniszterelnök egy bretagne-i partszakaszra ellátogatva jelentette be, hogy a kormány fedezi a területek megtisztítását, hogy ezzel is könnyítsen a helyi közösségek terhein. A francia környezetvédők az intenzív vegyszeres földművelést hibáztatják, mert a bretagne-i tengerparton algák által kibocsátott mérgező gázoktól július 28-án elpusztult egy ló, gazdája pedig eszméletét vesztette.

Vincent Petit állatorvost öntudatlan állapotban mentették ki egy egy méter vastag moszatréteg tetejéről, miután lova holtan esett össze a rothadó algák által kibocsátott mérgező gázoktól.

A Stop the Green Slicks zöldszervezet szerint a partvidéki állattartó farmok bocsátják ki azokat a kemikáliákat, amelyek miatt a partra sodródó rothadó algák mérgező gázokat termelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását