2024. június 2. - Kármen, Anita

Lezárták a Margit hidat

Péntek délben a személyautók elől lezárták a Margit-hidat - mondta el a híd budai hídfőjénél tartott sajtótájékoztatón Horváth Zoltán.
2009. augusztus 21. péntek 14:45 - HírExtra
Az MH 2009 konzorcium projektvezetője közölte, hogy elkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok, megkezdik az ideiglenes villamospálya kiépítését, szombaton pedig az állványozást. Ez utóbbi a híd alsó szerkezetét érinti és körülbelül egy hónapig tart.
A híd lábainál elterelik a gépjárműforgalmat, a szerkezetre csak a tömegközlekedési eszközök hajthatnak fel.

Arra a kérdésre, hogy mi biztosítja, hogy a felújítási munkálatok költségei nem haladják meg a tervezett 20,8 milliárd forintot, illetve, hogy a munkálatok 2011. márciusára befejeződnek, a projektvezető nem tudott válaszolni.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Becker László, a fővárosi önkormányzat főmérnöke azt mondta, hogy ezt a kérdést nem a kivitelezőnek, hanem a fővárosnak kell feltenni. Hozzátette: a szerződésbe beépített kötbér megfelelő garanciákat. Arra, hogy mennyi a kötbér, úgy felelt, hogy véleménye szerint ezt most nem kell feszegetni, mert jelenleg elkezdődtek a munkálatok, és ha "eljutunk az első mérföldkőhöz" megnézik, hogy teljesült-e a vállalás. Kérdésre hozzátette, általában a szerződésekben azok 10-20 százaléka szokott kötbérként szerepelni. Elmondta azt is, a tervek szerint jövő év augusztus 23-án hajthat át a hídon az első autó.

Arra a felvetésre, hogy a híd lábánál visszafordítják a taxikat, pedig a cégek állítása szerint Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes garantálta, hogy használhatják a Margit hidat, Becker László úgy válaszolt, az Alkotmánybíróság állásfoglalása szerint a taxi a tömegközlekedés szerves része. Hozzátette, utánanéznek a problémának.

Kitért arra is, hogy a hidat naponta körülbelül 40-50 ezer autó használta, ennek a forgalomnak véleménye szerint nagyjából a felét elviszi majd a két szomszédos híd, a többi autós pedig valószínűleg más útvonalat keres.

A főmérnök úgy fogalmazott, hogy amíg az autósok nem találják meg a saját menekülő útjaikat, addig a környéken lesznek dugók.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a munkásoknak éjjel-nappal dolgozniuk kell a hídon azt mondta, a kivitelező cég valószínűleg minden engedélyt be fog szerezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását