2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rekord eredmények a turizmusban

Horvátországban nem váltak valóra az ítéletnapi jóslatok az idegenforgalomban, ellenkezőleg, eddig legalábbis rekord eredmények születtek. Az utóbbi öt hétvégén egymás után rekord számú vendég érkezett, ekképp foglalta össze a fejleményeket szerdán a horvát idegenforgalmi miniszter, Damir Bajs a sajtó számára.
2009. augusztus 20. csütörtök 06:27 - HírExtra
A legutóbbi hétvégén 25 százalékkal több utas és 15 százalékkal több jármű érkezett Horvátországba, mint egy évvel azelőtt. Idén eddig több mint 29,4 millió járművel jöttek vendégek külföldről, ez 1,1 millióval több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A látogatók 90 százaléka hagyományosan saját járművel érkezik Horvátországba.

Másfél hónappal ezelőtt, amikor a szezon épp csak kezdődött, az elemzők akár 25 százalékos visszaesést sem tartottak lehetetlennek a horvát idegenforgalomban, tekintettel a gazdasági világválságra. Ez 6 milliárd eurónál kisebb idegenforgalmi bevételt jelentett volna, és ez az ágazatban foglalkoztatottak közül 25 ezer embernek, az összes dolgozó 10 százalékának az állásába került volna, mondta a miniszter. Hozzátette: habár a szezon 30 százaléka még hátravan, annyi bizonyos, hogy nagy visszaesésre most már nem kell számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását