2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: a változások ünnepe a mai

Az MSZP szerint augusztus 20-a egyszerre ünnepe a nemzeti múlt folytonosságának és a nemzetet megtartó változásoknak, a stabilitásnak és a megújulásnak - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Lendvai Ildikó.
2009. augusztus 20. csütörtök 18:20 - HírExtra
A pártelnök közlése szerint a szocialisták ezért különös figyelemmel hallgatták a köztársasági elnök beszédének hazai tanulságait. Az MSZP fontosnak tartja, hogy "a Magyar Köztársaság első embere hitet tett a szerkezeti és szemléleti változások szükségessége és a cigányság emelkedésének, integrációjának és befogadásának eszménye mellett". A beszéd világossá tette: ha a világválság után biztonságosabb berendezkedést akarunk, akkor nem hagyhatunk mindent változatlanul - fűzte hozzá Lendvai Ildikó.

Az MSZP egyetértéssel fogadta, hogy a köztársasági elnök leszögezte, amíg a romákat gyilkosok tartják rettegésben, az első parancs a szolidaritásé, a segítségé és a védelemé. Ez azonban nem feledtetheti a roma integráció, a cigány-magyar együttélés hosszabb távú feladatait: a jogvédelmet, a tanulási- és munkalehetőségek új eszközökkel való bővítését - olvasható a pártelnöki közleményben.

Az MSZP egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy augusztus 20-án az ünnephez méltatlan politikai megnyilvánulások is hallhatóak voltak. A szocialisták szerint "ezekben legfeljebb az volt figyelemreméltó, hogy a KDNP és a Jobbik politikusának megszólalása - némi jobbikos ökölrázástól és cigányozástól eltekintve - szemléletében majdhogynem felcserélhető volt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását