2024. április 29. - Péter

Merkel a világ legbefolyásosabb nője

Angela Merkel német kancellár vezeti 2009-ben is a világ 100 legbefolyásosabb nőjének listáját a Forbes amerikai magazin szerint, amely helyi idő szerint szerdán tette közzé az idei rangsort.
2009. augusztus 20. csütörtök 11:45 - HírExtra
Angela Merkelt kivéve - aki immár negyedszer áll az első helyen -, a lista élén álló másik kilenc nő vállalatvezető, mint például Anne Lauvergeon, a Areva francia atomipari vállalat főnöke, aki megőrizte tavalyi 9. helyét, vagy Irene Rosenfeld, a Kraft Foods elnöke (6.). Míg tavaly Condoleezza Rice akkori amerikai külügyminiszter a 7. helyen állt, utóda, Hillary Clinton a 36. helyre esett vissza a tavalyi 28. helyéről, amikor még New York állam szenátora volt.

Christine Lagarde francia gazdasági miniszter a 17., az amerikai first lady, Michelle Obama pedig a 40.

A listán szereplők több mint 60 százaléka amerikai. Sonia Sotomaior, az amerikai legfelsőbb bíróság első spanyol ajkú bírája az 54., kissé lemaradva Janet Napolitano belbiztonsági miniszter (51.) mögött.

Sonia Gandhi, a legutóbbi indiai parlamenti választásokon győztes Kongresszus Párt elnöke a tavalyi 21-helyről idén a 13-ra lépett előre. II. Erzsébet angol királynő, aki tavaly az 58. volt, idén a 42. helyet foglalja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását