2024. június 14. - Vazul

Bécset és Berlint fenyegetik a terroristák

Ausztriában és Németországban is szakértők tanulmányozzák azt az internetes videoüzenetet, amelyben egy arabul beszélő férfi arra figyelmeztette a két országot: vonják ki katonáikat Afganisztánból, hogy így támadásokat kerülhessenek el.
2007. március 11. vasárnap 11:52 - Hírextra

Az osztrák tömegtájékoztatás szerint az üzenetet a Kalifátus Hangja iszlamista csoport nevében tették fel a világhálóra. Ebben egyebek között úgy fogalmaztak, hogy "az amerikai csapatokkal folytatott együttműködés támadásokat provokálhat ki". Ausztriával kapcsolatban az üzenetben arra hívták fel a figyelmet, hogy az idegenforgalom fontos gazdasági ágazat ebben az államban, azonban ez megváltozhat, ha az ország iszlamista támadás célpontjává válik.

Rudolf Gollia, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint az ehhez hasonló "absztrakt fenyegetések" több országgal szemben is sajnos egyre gyakrabban jelennek meg az interneten. Hozzáfűzte, hogy vasárnap a bécsi külügy-, a belügy- és a védelmi minisztérium magas rangú illetékesei tanácskozást tartanak a helyzet elemzése céljából.

A nem NATO-tag Ausztria 2002 óta néhány tiszttel vesz részt az afganisztáni nemzetközi katonai misszióban. Jelenleg 5 osztrák tiszt szolgál az ottani nemzetközi haderő törzsénél.

A bécsi védelmi minisztérium szóvivője szerint fokozták az Afganisztánban szolgáló osztrák tisztek mozgásának biztonsági előírásait: nem hagyhatják el ottani illetékességi körzetüket. Stefan Hirsch védelmi minisztériumi szóvivő hangsúlyozta: nincs napirenden az a kérdés, hogy Ausztria nagyobb létszámú katonai egységet küldjön Afganisztánba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását