2024. június 2. - Kármen, Anita

Színes programok a négy napos hétvégére

Ha nem tudjuk, hogy mivel üssük el a szabadidőnket, akkor mindenképp látogassunk el ezen programok valamelyikére, mert biztos, hogy az egész család élvezni fogja őket!
2009. augusztus 18. kedd 17:59 - Kővári Adrienn

Balatoni borhetek



Ha elegünk van a főváros zajos forgatagából, akkor érdemes lelátogatunk Balatonfüredre. Mindig is híres borvidék volt, ráadásul első osztályú. Évente kerül megrendezésre a Füredi Borhetek, s ez az egyik leglátogatottabb boros esemény az országban. Több nagyobb városban is rendeznek hasonló turistacsalogató napokat, heteket, de a legtöbb egészen pici a füredihez képest.

Hogy is zajlik ez? A Tagore sétányon a felállított faházakban kínálják a termelők a finomabbnál finomabb boraikat három héten keresztül. Emellett számíthatnak a kilátogatók még népi kirakodóvásárra is, esténként pedig kulturális és folklór eseményekkel kecsegtetnek a kíváncsiskodóknak. A borhetek már megkezdődtek még a hónap elején, de egészen harmincadikáig élvezhetjük őket, így a négynapos hétvégén érdemes lesz elnézni Balatonfüredre.

Várjátékok a nyár végére




Egészen szeptember 13-ig tartanak Kőszegen az ostromjátékok, aminek a város eleve megadja a hangulatát messzire nyúló történelmével. A török ostromra emlékezve keltették életre a Félhold és telihold nevezetű ostromnapokat. A látogatók egyaránt részesévé válhatnak a védő, és támadó csapatok küzdelmének, megismerhetik a kor haditechnikáját, de az akkori embereknek az életébe is bepillantást nyerhetnek. Rengeteg vásár, és gasztronómiai ínyencség várja az érdeklődőket. Ezenkívül a jelmezes sakkversenytől az utcabálig minden, amit csak el tudunk képzelni helyet kapott a rendezvényen. Lesznek itt sportversenyek, komolyzenei koncertek, de további fellépők is ellátogatnak Kőszegre.

Reméljük a HírExtrának sikerült kedvet csinálnia egy-két szórakoztató programhoz, hogy ne legyen unalmas ez a négynapos hétvége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását