Színes programok a négy napos hétvégére

Ha nem tudjuk, hogy mivel üssük el a szabadidőnket, akkor mindenképp látogassunk el ezen programok valamelyikére, mert biztos, hogy az egész család élvezni fogja őket!

Lassan vége az augusztusnak, közeledik a szeptember, amikor majd minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Újraindul az iskola, a gyerek nem lesz minden nap otthon, vége a nyaralásnak, és még a két legnagyobb kereskedelmi csatornánál is folytatódnak a népszerű sorozatok. Lassan az ősz is beköszönt, ezért érdemes a nyár utolsó négy napos szünetét kiélveznünk, hogy a nagy feladatok előtt kipihenhessük magunkat.

Mire számítsunk? Az előrejelzések szerint jó idő lesz, ezért nyugodtan tervezhetünk szabadtéri programokat a hétvégére. Csütörtökön augusztus 20-a lesz, így próbáljuk meg a tűzijátékot is beiktatni az életünkbe. Ha még sincsen kedvünk semmihez, akkor csak maradjunk otthon, s a családdal, párunkkal, barátainkkal főzőcskézzünk, majd iktassunk be egy délutáni mozi maratont.

Érezzük jól magunkat Budapesten!




Sok fővárosi ember panaszkodik, hogy mennyire ronda a város, milyen sokan vannak, és nem is mindig értik, hogy a vidékiek miért szeretnek annyira a fővárosba járni. Pedig rengeteg szép hely van, amit a ráérő időben fel lehet keresni, s még belépőt sem kell érte fizetni. Ilyen a Budai Vár, amihez minimum több óra kell, hogy bebarangolhassuk. Ha már arra járunk, betérhetünk egy-két múzeumba, de a Gellért hegyet is érdemes megmászni.

Ha ez még mindig nem lenne elég, kilátogathatunk a pesti alsó rakpartra, mert lezárják augusztus 20-23 között, így az autók sem fognak minket zavarni. Csak a Lánchíd és az Erzsébet híd között lehet majd közlekedni, de különböző koncertek, kirakodóvásárok, pihenőszigetek és gyermekfoglalkoztatók fogják az érdeklődőket várni.

Már 20-án érdemes kilátogatni, ha nem szeretnénk lemaradni a színes eseményekről. Idén egy újdonság is várja a kíváncsiskodókat: építettek egy lelátót, amin sokkal egyszerűbben végig lehet követni a koncerteket, ennek csak annyi a szépséghibája, hogy fizetős, ráadásul a belépők korlátozott számban kaphatóak.

Mindenünk a zene




További programok
29. Nemzetközi Folklórnapok: Sárvár, 2009. augusztus 16-20.
Nyitott határok - Páneurópai Piknik 2009.: Sopron/ Sopronpuszta, 2009. augusztus 17 - 20.
Messiások: 2009. augusztus 13-tól december 31-ig látható a Modemben
Talán még érdekesebbnek ígérkezik a másnap, mert akkor rendezik meg az utcazenészek versenyét. A teljes partszakaszon mutatkoznak be a résztvevők, akiket egy szakmai zsűri, és természetesen a látogatók fognak értékelni. A verseny szombaton is folytatódik, majd 23-án a legjobbak színpadra is állhatnak. Az egész rendezvénysorozatot a 30Y koncertje fogja zárni.

A programok minden nap tíztől látogathatóak, egészen hajnalig. A szervezők egy különlegességgel is kedveskednek, főképp a fiataloknak. Minden nap, este tizenegytől Silencium várja az érdeklődőket. Ilyenkor a kivilágított rakpart, kellemes, csendes zene mellett is nyitva tart.

Szintén 20-án zajlik majd a Red Bull Air Race magyarországi futama, ami a rakpartot is érinti. Amikor ennek vége lesz, akkor következik majd a tűzijáték, amit ha már kinn vagyunk, nem érdemes elmulasztani.