2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hock: Újfajta ellenőrzés kell a BKV-hoz

A főpolgármesternek ki kell dolgoznia a BKV új típusú ellenőrzési, irányítási modelljét - mondta el javaslatát Hock Zoltán, az MDF fővárosi frakcióvezetője.
2009. augusztus 19. szerda 12:29 - HírExtra
Közölte: a BKV-s végkielégítési botrány kapcsán Demszky Gábor által kezdeményezett keddi frakcióközi egyeztetésen azt javasolta a főpolgármesternek, hogy szeptember végéig dolgozzon ki egy koncepciót a BKV új típusú ellenőrzési, irányítási modelljére, mely átalakítja az igazgatóság, a felügyelőbizottság, a menedzsment és a tulajdonos viszonyát.
Ez a koncepció pontosan meghatározná, hogy milyen kompetenciái vannak a főpolgármester-helyettesnek, aki felügyeli a BKV-t - tette hozzá.

Kiemelte azt is: ki kell építeni a BKV-nál azt a tulajdonosi monitoring rendszert, mely folyamatosan valós információkkal látja el a fővárosi önkormányzatot.

Hock Zoltán közölte: a főpolgármester vállalta, hogy szeptember végéig előterjeszti az új modellt.

Nem elég annyi, hogy átalakítja a BKV az összes szerződését, és mostantól nem lehet végkielégítést fizetni, mert például mi lesz a megbízási szerződésekkel - kérdezte.

A BKV irányításában rendszerszintű problémák vannak - jelentette ki a politikus.

Demszky Gábor főpolgármester kedden, az általa kezdeményezett frakcióközi egyeztetésen azt mondta: teljesen új gyakorlatra, átlátható viszonyokra van szükség a BKV irányításában és ellenőrzésében a cég működőképességének fenntartása érdekében.

A BKV-végkielégítési ügyeivel kapcsolatban pedig a főpolgármester azt mondta: augusztus 26-ig kérte a vizsgálat lefolytatását a városvezetés, szeptember végéig pedig kezdeményezésére a főjegyző javaslatot tesz az egyszemélyes önkormányzati társaságoknál a menedzsment-szerződések újragondolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását