2024. április 26. - Ervin

Csökken Obama népszerűsége

Barack Obama amerikai elnök népszerűsége harmadik hónapja folyamatosan csökken az NBC televízió szerdai közlése szerint; támogatottsági mutatója azonban még így is 51 százalékos, munkáját a megkérdezettek 40 százaléka ellenzi.
2009. augusztus 19. szerda 21:18 - HírExtra
Obama működésének megítélésében fontos szerepet játszik a kormányzat tervezett egészségügyi reformja, amelyet a közvéleménynek mindössze 41 százaléka támogat, 47 százalék nem ért vele egyet. Konzervatív kommentátorok szerint a demokrata elnökről alkotott vélemény a tavalyi választások óta megváltozott, egyre többen tekintik őt is egy szokványos költekező liberális politikusnak.

A szerdai The New York Times megjegyezte: az utóbbi hetek agresszív kampánya után, amelyet Obama elképzeléseinek népszerűsítésére folytatott, már két napja egy szót sem ejtett az egészségügy reformjáról. S bár a következő hetekben olyan fontos nemzetbiztonsági kérdések kerülhetnek előtérbe, mint a guantánamói börtöntábor bezárása vagy az iráni atomprogram kérdése, az egészségügy átalakítása nem kerül le a napirendről.

Obamának azzal is nehézségei vannak, hogy egységes álláspontot alakítson ki saját pártján belül. Liberális politikusok egy csoportja máris jelezte, hogy az állami egészségbiztosítási program bevezetése nélkül szó sem lehet reformról. Ezt arra válaszul közölték, hogy Kathleen Sebelius egészségügy-miniszter a hét végén olyan értelmű nyilatkozatot tett: a kormányzati reformnak nem elengedhetetlen eleme az állami biztosítás, csak versenyt kell teremteni a magánbiztosítók között. A Fehér Ház azóta cáfolta, hogy Obama tervei megváltoztak volna az átfogó szövetségi biztosítási programmal kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását