2024. április 19. - Emma

Wikileaks: az USA vizsgálja ki a jogsértéseket

A Wikileaks alapítója felszólította csütörtökön Genfben az Egyesült Államokat, hogy ne azt vizsgálja, ki szivárogtatta ki a kényes információkat, hanem járjon utána az afganisztáni és iraki jogsértéseknek.
2010. november 4. csütörtök 18:06 - HírExtra
Julian Assange szerint az Egyesült Államok semmiféle vizsgálatot nem indított a Wikileaks által július óta részletesen megszellőztetett jogsértések ügyében, ehelyett arra összpontosít, hogy megtalálja, ki adta át az információkat. Assange egy nappal azelőtt nyilatkozott Genfben, hogy az ENSZ Emberi Jogok Tanácsa közzéteszi első átfogó jelentését az emberi jogok helyzetéről az Egyesült Államokban.

Mint elmondta, a Wikileaks a következő hónapokban is folytatja az Egyesült Államokban és több más országban bizalmasnak minősített dokumentumok nyilvánosságra hozását. Egyúttal megállapította, hogy az "Egyesült Államok saját hagyományát sodorja veszélybe", utalva arra, hogy az ország "büszke" a szólásszabadság szavatolására. "A törvény azonban mit sem ér, ha a kormányzat nem tartja tiszteletben" - fűzte hozzá.

A Wikileaks eddig mintegy 400 ezer titkos dokumentumot publikált a 2004 januárja és 2009 vége között készült jelentésekből, amelyek többek közt arról tanúskodnak, hogy az amerikai katonák nem tettek semmit az iraki hadsereg által elkövetett kínzások megakadályozásár
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását