2024. május 21. - Konstantin

Lendvai minden felelőst elzavarna a BKV-tól

Gyors vizsgálatot és a konzekvenciák sürgős levonását szorgalmazta a BKV-szerződések, sok tízmilliós végkielégítések ügyében Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az MTV Nap-kelte című műsorában kedden.
2009. augusztus 18. kedd 09:00 - HírExtra
"Röpüljön mindenki, akinek a dologban felelőssége van", ez az eset "rontja a közélet levegőjét" - hangoztatta Lendvai Ildikó, aki a közlekedési vállalatot felügyelő szocialista főpolgármester-helyettes kapcsán ugyanakkor azt mondta: "Nem látom Hagyó Miklós felelősségét a dologban".

A szocialista pártelnök emlékeztetett arra, hogy Hagyó Miklós nyilatkozatai szerint nem tudott a kifizetésekről, az erkölcsi-politikai felelősség pedig azé, aki tudott, vagy tudhatott azokról, és nem tett semmit.

Lendvai Ildikó szerint a Budapesti Közlekedési Vállalat ügye nem fővárosi, hanem országos ügy, egyfelől azért, mert joggal háborít fel mindenkit, hogy míg az ország többsége viseli a válság terheit, addig egyesek indokolatlanul magas jövedelmekhez jutnak. Másfelől azért, mert ráirányítja a figyelmet az önkormányzati vállalatok szabályozatlanságaira.

Még a Medgyessy-kormány idején születtek olyan rendelkezések, hogy a veszteséges állami vállalatoknál nem lehet kifizetni prémiumot, jutalmat, ám ez a szabály akkor nem terjedt ki az önkormányzati vállalatokra, mert ebben a körben kétharmados többségre van szükség a törvényalkotáshoz - tette hozzá a szocialista politikus, aki megjegyezte azt is: hétfőn Bárándy Gergely és Hagyó Miklós szocialista képviselők törvénymódosítást terjesztettek be a munka törvénykönyvéhez, mely szerint nem kaphatnának hat havi fizetésnél magasabb végkielégítést a vezető beosztásúak.

Az elmúlt hetek sajtóhírei szerint milliárdokat költhetett a BKV végkielégítésekre 2007 óta. A napokban hűtlen kezelés megalapozott gyanújával a rendőrség megkezdte a nyomozást a BKV-s végkielégítések ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 18. 11:25
Lendvai elzavarná őket, a fővárosi mszp kiáll mellettük. Hogy is van ez? "Nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal"
peeter
2009. augusztus 18. 09:57
Sipák Ildikó már csak akkor kiabál, mikor a saját háza is ég! Az egész liberálbolsevik nomenklatúra ezt műveli ősidők óta!
Kocsis elvtárs ahol eddig vezérigazgató volt, mindig voltak tanácsadók, és rövid pályafutású manageri szerződéssel végkielégített "munkatársak".
Tiszta vizet kellene önteni a pohárba, az összes állami cégnél kivizsgálni a végkielégítéseket, tanácsadói díjakat, és még a "baráti" cégek közbeszerzési eljárást megkerülő szerződéseit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását