2024. április 29. - Péter

Gyógyszerellenes magyarok

Egy most készült felmérés szerint a magyar lakosság úgy véli, hogy az egészséget - a stressz és a dohányzás mellett - a túlzott gyógyszerfogyasztás károsítja a leginkább, de a legtöbben mégis a tablettákhoz nyúlnak, ha az egészségükért tenni akarnak.
2009. augusztus 18. kedd 07:38 - HírExtra
A megkérdezettek negyven százaléka kimondottan gyógyszerellenes. A többség tart a készítmények mellékhatásaitól is, mégis, úgy tűnik számukra, hogy ez a legegyszerűbb megoldás, ha szabadulni akarnak az egészségügyi panaszaiktól - mondta el a lapnak Lantos Zoltán, a kutatást végző GfK Hungary egészségügyi szekciójának vezetője.

Az óvatosság, a túlzott gyógyszerszedéstől való félelem nem alaptalan. Évente csak az egyes fájdalomcsillapítók okozta gyomorvérzés miatt úgy húszezren kerülnek kórházba. A nálunk leginkább használt nyugtatók, antibiotikumok és hashajtók is komoly károkat okozhatnak a szervezetünkben. A szakember "ördögi körről" beszél, ami pillanatok alatt kialakulhat a piruláktól, az eredeti panasznál lényegesen összetettebb gondot okozva - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását