2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hurrikánná erősödött a trópusi vihar

Hurrikánná erősödött hétfőn a Bill trópusi vihar, s ezzel az idei viharévad első atlanti hurrikánja lett - jelentette a miami országos hurrikánközpont (NHC).
2009. augusztus 17. hétfő 14:27 - HírExtra
Egy trópusi vihar akkor válik hurrikánná, ha szeleinek ereje eléri az óránkénti legalább 119 kilométert. Szárazföld fölé érve általában veszít erejéből. Bill még igen messze van a lakott területektől: közép-európai idő szerint 11 órakor az Atlanti-óceán közepén örvénylett, 1870 kilométerre a Kis-Antilláktól. Ezután nyugat-északnyugati irányt vett, óránként 35 kilométeres sebességgel haladva 120 kilométeres szeleket keltve. Az amerikai központ szerint Bill tartani fogja ezt az irányt, két napon át erősödik, és "szerdára nagy hurrikánná válhat".

Június 1-jétől november 30-áig tart az atlanti hurrikánszezon. s a szakértők arra számítanak, hogy ebben az időszakban tíz trópusi vihar, azokból pedig négy hurrikán alakulhat ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását