2023. április 1. - Hugó

Castro lánya a transzszexuálisok jogaiért

A transzszexuálisok jogaiért kezdett kampányt Kubában Fidel Castro unokahúga. Mariela Castro, Raúl Castro ideiglenes elnök lánya, a kubai nemzeti szexuális nevelési központ igazgatója a Juventud Ribelde című hivatalos napilapnak adott interjúban úgy vél
2008. január 21. hétfő 08:35 - Hírextra

A kampány egybeesik egy, a transzszexuálisok jogaival foglalkozó törvénytervezet parlamenti vitájával a szigetországban.

Az orvos-szexológus, aki a transzszexuálisok kezelésével foglalkozó nemzeti bizottságnak is tagja, hangsúlyozza: a transzszexuálisok nem elmebetegek. Ő maga is komoly tanulmányokat folytatott e témában és megállapította, hogy "azok a kezelések, amelyeket korábban a transzszexuálisokra kényszerítettek, hogy a szellemet a testhez igazítsák, rendkívül traumatizáló hatásúak voltak".

A Juventud Rebelde mindazonáltal szükségesnek találta megjegyezni, hogy az utóbbi évtizedekben egyetlen transzszexuális személy öngyilkosságát sem regisztrálták Kubában, ami azt bizonyítja, hogy az 1970-es évek óta ezek az emberek "érzelmi és szakmai támogatást élveznek" az országban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását