2024. május 22. - Júlia, Rita

Sólyom ma Érsekújváron próbálkozik

A szlovákiai Érsekújváron találkozik ma Sólyom László magyar és Ivan Gasparovic szlovák államfő. A szlovák fél nem tárgyalna a vitás kérdésekről; a magyar elnöki hivatal szerint az államfői találkozó a kormányfői és a házelnöki találkozókkal megkezdett so
2008. december 6. szombat 07:50 - Hírextra
Ivan Gasparovic és Sólyom László tíz órától kezdődően a tervek szerint egy órán át tárgyal zárt ajtók mögött, ezt követően tájékoztatják a nyilvánosságot a megbeszélésen elhangzottakról. A tárgyalás után Sólyom László a Magyar Koalíció Pártjának képviselővel is találkozik.

A Köztársasági Elnöki Hivatal - részleteket nem említve - arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két elnök a magyar-szlovák viszonyról tárgyal majd. A találkozó illeszkedik a kormányfői és a házelnöki találkozókkal megkezdett sorba - tették hozzá.

A szlovák elnöki hivatal szóvivője korábban arról beszélt az MTI-nek, hogy a találkozó napirendjén nem szerepelnek majd olyan témák, amelyekben a felek nem értenek egyet, tehát nem a múltbeli sérelmekkel foglalkoznak, hanem a szlovákok és a magyarok jövője és együttműködésük az egységes Európában lesz a téma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását