2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Jobbik a Centrum Parkoló Kft. felmondását kéri

A kerékbilincselések felfüggesztését, illetve a Centrum Parkoló Kft.-vel kötött szerződés felmondását kéri a terézvárosi polgármestertől és a jegyzőtől Gyenge Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselője.
2009. augusztus 16. vasárnap 20:40 - HírExtra
Az MTI-hez vasárnap eljuttatott nyílt levélben a Jobbik képviselője azt írta: a képviselő-testületnek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy a kerületben szabálytalanul parkoló gépkocsikat lebilincseltesse, hiszen kiderült, bűncselekményt követtek el azok, akiknek a jogszabályok betartatása, illetve az ebben való közreműködés a feladatuk.

A közterület-felügyelet és a Centrum vesztegetési ügyére nincs magyarázat, mert a szereplőit a cselekmény közben tetten érték - közölte Gyenge Zsolt, hozzátéve, az ő bűnük másokat nem hatalmaz fel a szabálytalanságra, de a képviselő-testület amúgy is megtépázott tekintélyét nem kellene tovább csorbítani.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) múlt szerdán helyezte előzetes letartóztatásba Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét. Az ügyészség a férfit egyebek mellett vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja, amit hivatali helyzetével visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen követett el; pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset. A köztisztviselő ellen a kerület is fegyelmi eljárást indított.

Az ügyben múlt csütörtökön újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A kerületi közterület-felügyelet munkatársát, T. Istvánt azzal gyanúsítják: megállapodott a felügyelet vezetőjével, hogy "ösztönzési díjért" a lehető legtöbb kerékbilincset rendeli elhelyezni.

Az ügyészség szerint ezzel - a hétfőn őrizetbe vett főnökéhez hasonlóan - ő is elkövette a vesztegetést.

A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett, a nyomozó hatóság nem vette őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t vették igénybe, a cég ezért a tevékenységért bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Így a Centrum Parkoló Kft. érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

A VI. kerületi önkormányzat az MTI érdeklődésére múlt héten azt közölte, hogy az elmúlt évben átlagosan havonta 866 kerékbilincset helyeztek fel a gépkocsikra a kerületben, míg az idén júliusig ugyanez az adat 832 volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 16. 21:24
Minden tilosban parkoló megérdemelte a kerékbilincset.Ezek miatt lényegében nem lehet közekedni a városban.A megveszegetés ettől független büntett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását