2024. április 28. - Valéria

Ellenzékiek perlik a polgármestert

Jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást kezdeményez a váci önkormányzat pénzügyi és ellenőrző bizottságának jobboldali többsége Bóth János (MSZP) polgármester ellen.
2009. augusztus 13. csütörtök 18:00 - HírExtra
Az ellenzéki képviselők a kommüniké szerint erkölcsi és alaki szempontból is vitathatónak tartják azt a büntetőfeljelentést, melyet nemrégiben juttatott el a bíróságra Bóth János számviteli fegyelem megsértése, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A váci polgármester a helyi kórházban elrendelt vizsgálat alapján indított pert, kérve az önkormányzat pénzügyi és ellenőrzési bizottsága vezetőinek esetleges érintettségére vonatkozó vizsgálódást is.

A váci képviselő-testület Fidesz- KDNP-frakciója ezzel szemben úgy véli, hogy Bóth János személyesen felelős a kialakult helyzetért. Közleményükben egyebek mellett felróják a polgármesternek, hogy a könyvvizsgáló ellenjegyzésével ellátott kórházi mérlegre tesz minősítéseket, illetve azt, hogy - mint írják - másokat hamisan vádol. Kiemelik: Bóth felelős a város 2009. évi költségvetésének előkészítéséért, előterjesztéséért és "áterőltetéséért", s az országgyűlési képviselő hibáztatható az egészségügyi kormányzat parlamenti támogatása miatt is. Ez utóbbi "cselekedetével" a közlemény aláírói szerint másfél milliárd forintot meghaladó adósságállományba sodorta a váci kórházat.

Bóth János személyes felelősségét kívánja áthárítani a pénzügyi és ellenőrzési bizottságra és annak vezetőjére. A bizottság jobboldali többsége ezért - jó hírnév megsértése miatt - polgári peres eljárást kezdeményez a polgármester ellen - áll a közleményben.

Bóth János, Vác felfüggesztés alatt álló polgármestere augusztus 11-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országgyűlési képviselőként feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Beadványának alapja egy, a városi kórházban lefolytatott vizsgálat, mely szerint az intézmény 5-600 milliós tartozásának egy részét a beszámolóban, illetve a mérlegben letagadták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását