2024. május 5. - Györgyi

Keller gyakorlatilag feljelentést tett?

Feljelentésként értékelte a legfőbb ügyész a Keller László által hozzá intézett, az UD Zrt. ügyében feltett írásbeli kérdést. Ezt a szocialista képviselő mondta el az MTI-nek szerdán.
2009. augusztus 12. szerda 14:00 - HírExtra
Keller László közölte: Kovács Tamás, legfőbb ügyész válaszolt a hozzá intézett levelére, amelyben azt írta, hogy annak tartalma miatt az írásbeli választ igénylő kérdést feljelentésként értékelte, és átette a Központi Nyomozó Főügyészséghez, amely személyes adattal való visszaélés vétsége miatt nyomozást rendelt el augusztus 4-én.
Az MSZP-s politikus egy hete tett fel feljelentésnek is tekinthető írásbeli kérdést az UD Zrt. üggyel kapcsolatban a legfőbb ügyésznek.

Keller László egyebek mellett azt firtatta, hogy kinek a megbízásából és milyen információt gyűjtött személyéről a cég: "milyen közérdekű információt gyűjtött személyemről az UD Zrt., kinek a megbízásából tették, hozzájutottak-e személyes adataimhoz illetéktelen személyek?"

Keller László arra is kíváncsi volt, hogy ha volt adatgyűjtés, akkor milyen üzleti érdekből, kinek a kérésére és kivel egyeztetve tették azt.

Milyen szándék vezérelte az adatgyűjtőket és a kérést megfogalmazókat? - tudakolta még a legfőbb ügyésztől a szocialista képviselő. Megkérdezte azt is, hogy lehet-e összefüggés a 2006-os adatgyűjtés és az UD Zrt. adatgyűjtése között?

"Ha volt adatgyűjtés az UD-ügyben személyemmel kapcsolatban, akkor tudja-e ön feljelentésnek tekinteni a most megfogalmazott írásbeli választ igénylő kérdésemet?" - tudakolta Keller László.

Az írásbeli kérdés indokaként az MSZP-s képviselő leírta, hogy július 30-án az egyik kereskedelmi rádió műsorában hallotta először, hogy az UD Zrt. az információgyűjtése során különböző személyekről gyűjtött adatokat.

Keller László ismertetése szerint a műsort követően az egyik családtagja arra hívta fel a figyelmemét, hogy az UD-ügy kipattanása során megjelent a sajtóban olyan hír, miszerint az információgyűjtésben érintett személyek között ő is szerepel, mint országgyűlési képviselő. A HVG július 25-i számát elolvasva a politikus úgy ítélte meg, lehetett alapja annak, hogy a sajtó őt is a megfigyeltek közé sorolta.

A politikus levélében arra is felhívta Kovács Tamás figyelmét, hogy 2006. október 27-én a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságának Bűnügyi Osztálya tanúkihallgatása során azt hozta a tudomására, hogy egy különösen nagy értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban, a nyomozás során az ügy egyik elkövetőjének tartózkodási helyén a személyére vonatkozó adatgyűjtésről szóló jelentést foglalt le.

Az ügyészség Keller László tudomása szerint nem lépett annak érdekében, hogy kiderítse, kik végezték az adatgyűjtést, kik készítették el a róla szóló jelentést, kinek a megrendelésére, valamint, hogy ki használta fel ezeket az adatokat és milyen célból.
Az adatgyűjtés személyes adatokat is tartalmazott, de az ügyészség nem látta szükségesnek az eljárás megindítását - írta levelében a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását