2024. május 17. - Paszkál

Börtönbe kerülhet, aki szexi SMS-t küld

Börtön fenyegeti azokat, akik szextől fűtött SMS-eket küldözgetnek Kína egy északi tartományában, Honanban.
2009. augusztus 12. szerda 16:54 - HírExtra
A Kínai Kommunista Párt egy helyi alapszervezete 480 ülést tartott a problémáról, mígnem arra jutott, hogy már egy erotikus tartalmú mobiltelefonos üzenetért is börtön járjon, bár csak 5 napnyi. Három szexüzenetet "jobban megéri" küldeni - ha fajlagosan tekintjük a mutatót -, mert azért 10 nap börtön jár, nem 15, azaz üzenetenként csak 3,3. Ugyanakkor 500 jüan - csaknem 15 ezer forintnyi - bírságot is rásóznak a vétkesre.

A szigort a közönséges, mármint alpári szexüzenetek váltották ki, bár feltehetően a csupán finom erotikát sugalló SMS-ek küldőire is ráhúzhatja ezek után a hatóság a szabálysértés vétkét.

A rendelkezésről a China Daily című, angol nyelvű kínai napilap adott hírt. Az újság megszólaltatta az "utca emberét", illetve asszonyát is, egy 26 éves nőt.

"Teljes mértékben a szabályozás mellett vagyok. Nagyon kellemetlen mocskos SMS-eket kapni férfi barátaimtól, de még borzasztóbb idegenektől. Viszont viccnek fogom fel, ha barátnőimtől érkezik ilyen üzenet" - idézte a lap a nép hangjaként megszólaltatott nőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását