2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A magyarokat nem érdekli a környezetük?

A kibocsátott műanyag flakonok mindössze 18-20 százalékát gyűjtik szelektíven Magyarországon, noha a lakosság 75 százaléka tisztában van a PET palackokból származó környezetvédelmi problémákkal.
2009. augusztus 12. szerda 19:12 - HírExtra
Viszkei György, a társaság júliusban, 500 fő megkérdezésével készült felmérését ismertetve elmondta: a válaszadók háromnegyedének véleménye szerint az italcsomagolások közül a műanyag palackok terhelik leginkább a környezetet.

A felmérés ugyanakkor azt mutatja, hogy a résztvevők környezettudatosabbnak vallják magukat, mint amilyenek a valóságban. A megkérdezettek 82,4 százaléka úgy nyilatkozott, hogy részt vesz a szelektív gyűjtés különböző módjaiban, ugyanakkor a kibocsátott PET (polietilén-tereftalát) palackoknak csupán 18-20 százaléka kerül a szelektív visszagyűjtési csatornákba.

Viszkei György kiemelte: Magyarországon évente mintegy 200 ezer tonna csomagolási műanyag hulladék keletkezik, amelynek 25-30 százalékát teszik ki a PET palackok.

A magyar háztartások csaknem felében húsznál több PET flakon ürül ki havonta, a nyári hónapokban pedig akár meg is duplázódik ezen termékek forgalma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását