2024. április 24. - György

Torgyán doktor a szigeten!

A hagyományos programokon túl idén a rendszerváltásról is szó lesz az Országgyűlés sátrában a Sziget fesztiválon, a beszélgetésen többek között Torgyán József volt kisgazda politikus is részt vesz.
2009. augusztus 11. kedd 23:34 - HírExtra
"Idén hatodik alkalommal, immár hagyományként jelenik meg a Magyar Országgyűlés a Sziget fesztivál Civil Szigetén. Az augusztus 12-től 16-ig tartó rendezvény teljes időtartama alatt önálló sátorban, színes és szórakoztató programokkal várják az Országgyűlés Hivatalának munkatársai a parlament munkája iránt érdeklődőket" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A szigeti jelenlét célja, hogy a fiatalok még többet megtudjanak a törvényhozás munkájáról, megértsék a parlament működését, megismerjék az Országgyűlés épületét. A sátorban a tavalyihoz hasonló programok várják az érdeklődőket: a látogatók fotókiállítást tekinthetnek meg, kvízek kitöltésével tesztelhetik tudásukat és ajándékokat is nyerhetnek. A fiataloknak lehetőségük lesz arra is, hogy "benyújtsák" saját törvényjavaslatukat. A legjobb, legérdekesebb javaslatok benyújtói különleges Országház-látogatást nyerhetnek.

A már megszokott programokon túl egy kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket. Szombaton a rendszerváltásról beszélget majd Hegedűs István, Kósáné Kovács Magdolna, Mécs Imre és Torgyán József.

Az Országgyűlés három nyári ifjúsági fesztiválon jelenik meg önálló sátorral. Az EFOTT-on, a Szegedi Ifjúsági Napokon és a Szigeten történő megjelenésre összesen kétmillió forintot fordít a parlament - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtószolgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását