2024. március 29. - Auguszta

Az ukrán maffia áll a Centrum mögött?

Az MDF tovább üti azt a vasat, amelynek izzását a többi párt legszívesebben elfedné: miért akarja a Terézváros ismét a Centrum Kft-nek adni parkoltatás jogát, amikor abból hatalmas veszteségei lennének? Kis körkép.
2009. augusztus 10. hétfő 16:50 - Pásztor Balázs

A szerződés úgy néz ki, hogy a társulás megbízza az egyik Centrumot - ugyanis két Centrum van: a Centrum Parkoló Kft. és a Centrum Parkolási Rendszer Kft. Teljesen mindegy, hogy melyiket - én sem emlékszem pontosan - ugyanis a két cég teljesen összefonódott: ugyanott van a székházuk, ugyanazok a tulajdonosaik, ugyanabban az épületbe ugyanúgy dolgoznak - néha még a bélyegzőket is összecserélik. Ez utóbbira konkrét bizonyítékom is van.

A trükk ott van, hogy a Társulás az egyes számú Centrummal olyan szerződést kötött, hogy árbevétel alapján számol el. Ez az átlag szemlélődő számára kifejezetten pozitív lehet, ugyanis nem a haszon egy részét, hanem az adózás előtti eredmény (amelyből még nincs kivonva a működési költség) egy részét adják az önkormányzatoknak.

Néhány százalék után fizetnek csak


Csakhogy az egyes számú Centrum az egész munkát úgy ahogy van kiadja a kettes számú Centrumnak, aki viszont csak egy minimális összeget utal át az egyes számú Centrumnak - ez lesz a cég bevétele, és ebből kap az önkormányzat, és az egyes számú Centrum egyaránt. A becslések szerint a bevételek minimum 80 maximum 93 százaléka marad a kettes számú Centrumnál.

Ráadásul maga a szerződés olyan, hogy néha az önkormányzat fizet azért, hogy ők parkoltathatnak. Ugyanis szerződés árbevétel-garanciát kötött ki: vagyis ha a Centrum árbevétele nem ér el egy bizonyos minimális szintet (amit egyébként a kettes Centrum kénye-kedve szerint befolyásol), akkor az önkormányzat fizet a cégnek.

A parkolóőröket sem a Centrum alkalmazza, hanem kiadja egy harmadik cégnek, a pótdíjakat pedig egy hat résztvevős cégláncolaton keresztül szedik be, amelyből sok a fantomcég (ebből per is született a Terézváros és a Centrum között). A Centrum hátteréről egyébként bizonyítható, pontos információkkal is rendelkezünk, de van egy része, amelyik csak sejtés.

Mik lennének ezek a pontos, bizonyítható információk?

Gondolom immáron senki számára nem egy nagy titok, hogy ebbe benne van az MSZP és a Fidesz egyaránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg a fővárosi költségvetés elfogadásához az MSZP-nek egy III/III-as ügynököt kellett beültetnie egy napra - a mindössze egy fős többség biztosításához - addig az új alkotmánysértő parkolási rendeletet mindössze egy főnyi ellenszavazatával szavazták meg a fővárosi képviselők - mind kiderült, ő is csak tévedésből nyomott nemet.

Kupper András az egyik kulcsfigura - közismert, hogy a Kupper család részben MSZP-s, részben Fideszes. Az ő elgondolásai alapján van leginkább az egész megszervezve, amiben benne van legalább hallgatólagosan a Fidesz és az MSZP is, hisz megkapják a részüket.

És mik lennének a sejtések?

Az sem olyan nagy titok. Utána lehet nézni, hogy az ukrán „üzleti körök” nyakig benne vannak az akcióban. Egy ideig az egész vezetőség csak ukránul beszélt - magyarul nem is tudtak - ukrán rendszámú 500-as és 600-as Mercédeszekkel jártak, és így tovább...

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását