2024. április 24. - György

A parkolási botrányt vizsgálná az MDF

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) arra kéri a két nagy parlamenti pártot, hogy tegye lehetővé a parkolási botrányt vizsgáló parlamenti bizottság felállítását - mondta Herényi Károly.
2009. augusztus 5. szerda 16:03 - HírExtra
Az MDF már több mint két éve kezdeményezte ezen vizsgálóbizottság felállítását - emlékeztetett sajtótájékoztatóján a képviselő.

Közölte, jelentős anyagi veszteség éri azokat a kerületeket, amelyek a Centrum Parkoló Kft.-vel kötöttek szerződést.

Terézváros újabb tíz évre akar szerződést kötni ezzel a társasággal, ami ellen azonban a kerületi lakosok és az MDF is tiltakoznak - tette hozzá.

Herényi Károly közölte: a VI. kerület SZDSZ-es alpolgármestere, Rabin László is beismerte, hogy a parkolás kiszervezése egymilliárd forintos kárt okoz a kerületnek.

Mint mondta, a liberális alpolgármester azt is nyilatkozta egy hírportálnak, hogy a Centrum Kft. nem a kerület érdekeit szolgálja. A baloldali vezetésű VI. kerületi önkormányzat szerinte olyan parkolási pályázatot írt ki, mely "személyre szabottan" a Centrum Kft.-re illik.

A pályázat szerint a kerület évente mindössze öt és fél napnyi parkolási díjban részesülne parkolóhelyenként, a többi bevétel, valamint a pótdíjak és a kerékbilincsdíjak is a nyertes céget gyarapítanák - tette hozzá.

Az MDF-es politikus pártja nevében azt hangsúlyozta: felkérik a Gazdasági Versenyhivatal elnökét, hogy figyeljen oda a terézvárosi parkolási ügyre.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke ebben az ügyben július végén már tartott sajtótájékoztatót, akkor úgy fogalmazott: az MDF felszólítja a VI. kerületi önkormányzatot, hogy haladéktalanul írjon ki új, tisztességes feltételeket tartalmazó pályázatot, amely a kerület érdekeit szolgálja.

Terézváros alpolgármestere, Bajor Zoltán akkor az MDF elnökének szavaira reagálva közölte: rosszindulatú az MDF elnökének azon feltételezése, hogy a terézvárosi önkormányzat egy adott parkolócéget szeretne "bebetonozni" a pozíciójába.

"Azt szeretnénk elérni, hogy valóban tapasztalt cégre bízzuk az üzemeltetést. Az előírt árbevétel és referenciák mindössze azt biztosítják, hogy ne 60 férőhelyes foghíjparkolók fenntartói jelentkezzenek, hanem azok a cégek, amelyeknek egy több mint 6000 parkolóhelyes kerületi rendszer üzemeltetése sem jelent gondot. (...)" - írta akkor Bajor Zoltán közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását