2024. április 27. - Zita

2010 a Fidesz szerint: megszorítások, áremelések, munkanélküliség

A Fidesz szerint újabb brutális megszorításokról, áremelésekről és növekedő munkanélküliségről szól a jövő évi költségvetés a jelenlegi előkészítettség szintjén.
2009. augusztus 10. hétfő 15:52 - HírExtra
"Azok a megszorítások, amelyekről már lehullott a lepel, valamint az ebből fakadó fogyasztás-visszaesés egyértelműen a gazdaság további visszaesését fogja jelenti" - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője budapesti sajtótájékoztatóján azzal összefüggésben, hogy hétfőn az MSZP-frakció Bajnai Gordon kormányfővel egyeztetett a 2010-es büdzséről.

A fideszes képviselő hozzátette: a gazdasági visszaesés egyik legsajnálatosabb következményekkel bíró velejárója a munkanélküliség további növekedése, holott Magyarországon már most is kis híján 10 százalékos a munkanélküliség.

Szerinte a közösségi közlekedéstől tervezett elvonások jelentős jegyáremelkedést fognak jelenteni. Az önkormányzatokat érintő 120 milliárd forintos elvonással kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az ostor itt is az embereken csattan, hiszen így kevesebb fog jutni a szociális intézményekre, a kórházakra, az iskolákra.

A fideszes politikus kiemelte: ahhoz, hogy Magyarország felül tudjon kerekedni a válságon, olyan költségvetés kellene, amely a jövő évinek - jelen állás szerint - "homlokegyenest az ellenkezője". Olyan gazdaságpolitika kell, amely ösztönzi a növekedést, ezt azonban csak fogyasztásnöveléssel és munkahelyteremtéssel lehet megvalósítani - közölte Szijjártó Péter, aki szerint új irányra, új gazdaságpolitikára és egészen más szemléletű költségvetésre van szükség.

Bajnai Gordon az MSZP-frakció hétfői tematikus ülése után kijelentette: a stabilitásról, a növekedésről és a biztonságról szól a jövő évi költségvetés. A kormányfő leszögezte, hogy a 2010-es büdzsé nem fűnyíróelv alapján készül, világos prioritásokat tartalmaz majd. Ezek közé sorolta a közbiztonságot, közrendet, valamint a munka becsületének helyreállítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását