2024. május 17. - Paszkál

Akár csak Robin Hood

Kiraboltak egy szaúdi hercegnőt és egy dúsgazdag marokkói vállalkozót az elmúlt napokban két különböző szardíniai szállodában; a betörők a hercegnő lakosztályából 11 millió euró (3 milliárd Ft.) értékű ékszerrel és értéktárggyal távoztak, de a marokkóitól csak 40 millió forintnyi értéket tudtak elvinni.
2009. augusztus 9. vasárnap 20:05 - HírExtra
Egy portofinói luxushotelben egymillió eurónyi ékszertől szabadítottak meg egy német nagyvállalati vezetőt.

„A tolvajok álkulcsot használtak. Vacsoraidőben tíz perc alatt, zajtalanul sikerült kibontaniuk és elvinniük a szaúdi alkirály lányának lakosztályában lévő széfet” – írta vasárnap La Stampa című napilap. A torinói lap értesülése szerint a széfet csak szilikonnal rögzítették a falba.

A La Repubblica című baloldali napilap úgy tudja, hogy az ügyből diplomáciai incidens lett. „A szaúdi nagykövetség katonai tanácsosa Szardíniára érkezett, a történtek ügyében az olasz titkosszolgálatok és a két ország diplomáciai illetékesei közösen járnak el” – írta az újság.

A marokkói üzletembert a Costa Smeralda (Smaragdpart), a legelegánsabb szardíniai üdülőkörzet egy másik luxusszállodájában rabolták ki, méghozzá ugyanolyan technikával. A falból kiemelt széfben 150 ezer euró (40 millió Ft.) értékű ékszer és készpénz volt.

A lopásokat ugyanazon szállodalánc, az Iti Hotels két szállodájában követték el, a nyomozók speciálisan felkészült, esetleg külföldi betörőbandára gyanakszanak, amelyet vélhetően helyi alkalmazottak segítettek.

A harmadik betörést az északnyugat-olaszországi Portofino egyik tengerparti luxusszállodájában követtek el, ahol egy német vállalatvezető széfjét fújták meg a szobájából egymillió eurónyi ékszerrel és 3000 euró készpénzzel a Corriere della Sera című lap szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását