2024. április 16. - Csongor

A nagy változás kapujában?

Tízezer dolgozó elbocsátásával számolva "korszerűsítené" a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatási rendszerét egy tervezet szerint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
2009. augusztus 8. szombat 11:11 - HírExtra
A szociális tárca koncepciója szerint "a rehabilitációs költségtámogatás megszüntetésre kerül, helyette támogatásként a bértámogatást, költségkompenzációs támogatást vehetnék igénybe a rehabilitációs költségtámogatásban addig részesülő szervezetek. Ebben az esetben felmerül annak veszélye, hogy addig meglévő tevékenységüket a csökkenő támogatással fenntartani nem tudó szervezetek tömeges elbocsátásra kényszerülnek, és ez érintheti az állami tulajdonú szervezeteket is. Ennek valós mértéke nem prognosztizálható, de valószínűsíthető, hogy tízezer főt meghaladó mértékű lehet." A tervek szerint 2010. június 1-jétől szüntetnék meg ezt a támogatási formát.

Egy másik javaslat szerint a rehabilitációs költségtámogatás rendszere fennmarad, de jelentős szigorításokkal. Jogszabályban határoznák meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának, ezen belül a súlyosan és halmozottan fogyatékos munkavállalók elvárt arányát, illetve a súlyosan egészségkárosodott, valamint a fogyatékos személyi kör fogalmát - ismerteti a Magyar Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását